Ból przy chodzeniu

Przy obydwu porodach wiedziałam że cc będę miała przed terminem z OM. Zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku lekarz nie zdążył wyznaczyć terminu, chłopcy tak się pchali na świat. Ja zdecydowanie wolę odliczać dni do spodziewanego terminu niż np miałabym czekać aż rozpocznie się akcja porodowa. Lubię wszystko mieć zaplanowane stad też wynika moje podejście do tematu porodu.

Megg o widzisz a ja jednak daty bym nie chciała znać tak całkiem może dlatego że nie chciałabym nigdy cc

Pati ciężko powiedzieć czy planowana czy nie. Bo było na ten zasadzie że ginekolog powiedział że będę miała CC i nikt nie powie żebym rodziła SN. Jakbym do 27 grudnia nie urodziła to miałam się zgłosić na KTG. I jak się zgłosiłam okazało się że mam regularne skurcze i zrobili CC. Nie miałam umówionej daty CC

Aneczka ale nie podali przyczyny czemu cc musi być? Czy chcieli mieć z głowy sprawę i zrobili tak o?

Aiisa podał powód CC. Ułożenie miednicowe dziecka

Aneczka no tak to w takim układzie cc najbezpieczniejsze. 

Aiisa no tak dlatego i miałam CC

Znam osoby które miały cc w sumie bo lekarz chciał by było szybciej i stwoerdzil po 4 godzinach że nie ma postępu porodu pomimo że to nie do końca prawda pamiętam że koleżanka była później zła że w zasadzie potraktował ja tak jakby nie miała nic do gadania. 

Różne są przypadki. Różni lekarze i ich podejście 

Ja właśnie będąc na ostatniej wizycie rozmawiałam ze swoim lekarzem o cc no akurat zapisywal "kolejną" swoją pacjentke na CC. Jednak nie dlatego że on chciał tylko dlatego że było wskazanie. Mówił że odkąd jest lekarzem (ok 35lat) to liczba cięć wzrosła z zaledwie 6% do 60%.. I to z różnych przyczyn, nie zawsze z ginekologicznych. 

Jak są wskazania to zapisują zgodzę się

aneczkaa006 nawet jak nie ma wskazań, to i zapisują ;-) 

Dokładnie nie raz nie ma wskazań ale i tak zapisują bo kobieta przedstawi coś co w zasadzie nie jesy wskazaniem ale upiera się i zapisują widziałam to na własne oczy w szpitalu. 

Dziewczyny może i tak jest. Wiele zależy od lekarza bądź zasad szpitala 

Aneczka niekiedy nie mogą odmówić bo ktoś ma od lekarza fwjkowe zaświadczenie ze trzeba cc i kobieta wymaga tego cc i koniec i niekiedy nie chcą nie widzą powodu ale muszą zrobić cc widziałam to w szpitalu dziewczyna męczyła lekarzy tym cc kilkanaście razy aż jej się udało trafić na lekarza który piwidxizal że dobra dobra będzie to cc. 

Mi lekarz powiedział że będę miala CC ale on nie pracuje w szpitalu. Nie wiedziałam co powiedzą inni lekarze czy zrobią mi CC czy nie. Jednak bez żadnego gadania byli jednogłośni że będę miała CC

Mój lekarz który prowadził moja ciąże z Hanią od początku mówił że jest drobna/malutka. Urodziła się niemalże w terminie i ważyła zaledwie 2880g. Ja też jestem drobnej postawy więc mówił że jest spokojny o mój poród SN. Ale kiedy przyjmowali mnie do szpitala zrobili usg i wyszło że Hania waży ok 3500g. Lekarz zaryzykował, powiedział mi że gdyby się okazało że Hania +/- ważyła by więcej niż 3500g to na pewno było by mi ciężko ją urodzić SN. Na szczęście było ok, lekko mnie nacieli i miałam tylko 2 czy 3 szwy :) 

Oby teraz też poszło tak łatwo, według lekarza który teraz prowadzi moja ciąże Staś też jest nie duży :) 

Aiisa nawet nieraz kobieta nie musi niczego przedstawiać i wystarczy, że powie, że chce mieć cięcie i faktycznie je ma. Nieraz też kobiety załatwiają sobie cięcie, jak mają znajomości w szpitalu :) Osobiście też znam taki przypadek :)

Magiczny pazur dużo zależy od szpitala bo niektóre szpitale robię 95 proc cc i często jak kobieta chce cc to wlansie wybiera takie szpitale gdzie dużo cc się robi 

Wracając do tematu też mam różne bóle i cuda na kiju...  Boli mnie gdy chodzę a jak już ma do pokonania większą ilość schodów bądź idę gdzieś dalej to czasami taki mam ból i w pachwinach i podbrzusza . Ostatnio to w ogóle jak się obracam w nocy z boku na bok to ból przeokropny tak w środku jakby od kości ogonowej. Po nocy to tak mi ciężko wstać, że zanim się wyprostuje i przestanie mnie boleć to dobra chwila mija. 

Nie wiem czy to normalne że mnie tak to wszystko boli w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych problemów z bólami stawów, kości, bioder, miednicy acteraz czuję się jak stara baba....