każda z nas jest inna i inne opcje aktywności nam odpowiadają inne muszą leżeć jedne muszą chodzić ja również miałam dość silne bóle kręgosłupa ze względu między innymi na duży brzuch i dość spory balast z przodu (jakim są piersi)
Ja w pewnym momencie dostałam reprymendę od lekarza, że za dużo przybieram na wadze i że załatwię sobie kręgosłup. Zmieniłam dietę na lżejszą i na razie pomaga - przyrost wagi mniejszy, kręgosłup tylko czasami trochę pobolewa, choć brzuch już coraz większy…
mnie kręgosłup bolał w I trymestrze, bo wtedy pracowałam i praktycznie byłam 8 godzin na nogach, w domu ten problem minął
Mi teraz zaczyna pobolewać kręgosłup. Nie wiem ile jeszcze będę pracować. ale w domu to zawsze można sobie poleżeć.
w pierwszym i do połowy drugiego trymestru, miałam straszne bóle kręgosłupa… teraz przy koncówce ciązy rewelacja i osoby z najbliżeszgo otoczenia się dziwią że kręgosłup mnie nie boli w 38tc… ![]()
Basen to fajna sprawa, chyba że kobieta ma skłonność do infekcji to wtedy należy uważać
mi na bol kregoslupa nic nie pomagalo niestety, teraz tez czesto mnie boli ale to juz pewnie od noszenia dziecka
Pod koniec ciazy gdy brzuszek byl najwiekszy bardzo bolaly mnie plecy
Teraz w 31tc im dłużej spaceruję, tym bardziej bolą plecy. Zaczyna się…
Dopiero pod koniec ale to chyba jak każdy. Brzuszek duży
Mnie przed ciążą bardziej bolał kręgosłup niż w ciąży.
trochę mnie pobolewał w 3 trymestrze ciąży
Pod koniec troszkę odczuwam
w pierwszej miałam pod koniec a teraz mam juz od początku
u mnie świetnym rozwiązaniem na bóle kręgosłupa sa częste wizyty na basenie woda mnie świetnie rozluźnia
Na ból kręgosłupa najlepszy był masaż wykonany przez męża
mnie strasznie meczyl kregoslup, teraz tez czasem boli od noszenia corki
Pomaga siedzenie na piłce gimnastycznej. Można na niej się delikatnie krecić i to pomaga rozluźnić kręgosłup.
mi sie bółe zaczęły bo miałam mega brzuch od 6 miesiąca , ale na szceście mąż mnie wspuerał masażami
Hiacynta - a wlasnie planowałam zakup takiej pilki ale w końcu się nie udalo