to moja pierwsza ciąża kosmos jeśli chodzi o mdłości plus plamienia, ogólnie złe samopoczucie. Druga cała w stresie bo były spore ryzyko trisomii tzn wysokie, aż tak źle się nie czułam może od tego 6 miesiąca gdy zaczęła się skracać szyjka macicy to już bardzo się oszczędzałam. Przy synku mdłości kosmos, ale siły miałam jak się zrobiła ciąża zagrożona to też znowu leżałam ile się dało przy dwulatce w domu :) ja tam każdą ciąże źle znosiłam
Mazia podziwiam Cię w takim razie że się zdecydowałaś na kolejną mimo że poprzednia źle znosilas u mnie właśnie pierwsza była bajka gdyby nie rosnący brzuch to by chyba nikt nie wiedział że jestem w ciąży tak super się czułam :)
Obie ciąże to był dla mnie męczący czas toaleta potrzebna co 5 min, wymioty do dnia porodu, zgaga która budziła mnie w nocy, bezsenność w nocy, ból nóg i kręgosłupa, często chciało mi się jeść a po jednym kęsie wydawało mi się że jestem już bardzo najedzona, zdarzyło się też że chciałam płakać tak poprostu bez powodu więc huśtawka nastrojów też mnie dopadła. Przykro mi było gdy nie mogłam wziąść na ręce starszego dziecka bo coś mnie w kółko bolało albo bałam się dźwigać. Bardzo ubolewałam że nie mogę spać na brzuchu a tak lubię najbardziej. Z tyłu głowy miałam finał i myślami byłam w obłokach martwiąc się jak to będzie a codziennie szare życie trzeba było ogarnąć. Ale jak patrze na moje dzieci to przeszlabym to jeszcze raz :)
współczuje u mnie na szczęście nawet nieczułam ze jestem w ciąży dopiero Pod koniec nogi mnie bolały
Mazia te plamienia najgorsze;( mnie w drugiej ciazy przeraziły w pierwszej miałam kilka razy w drugiej trawały ciagle nawet w 7 miesiacu je miałam;( wiec co chwilaw gabinecie co chwila lekarz miał ze mnie zysk, jednak najgorsze były na poczatku 4 miesiaca skrzepy ;(wówczas to juz nerwy i strach ;/ na szczęscie wszystko zakończyło sie dobrze
ale ciaza ciazy nei równa nawet w tym samym organiżmie;) pewnie dochodz ado tego jakieś inne czynniki wiek wieksze wyczerpanie organizmu? cięzko powiedziec.
Ja pierwszą ciążę źle przechodziłam, do 4 mc wymioty i mdłości, czas wyjęty z zyciorysu. Boję się, że druga ciąża też taka będzie i nie dam sobie rady z pierwszym dziieckiem...
Czasami jest ciężko warto mieć kogoś do pomocy
Też się kiedyś zastanawiałam jak będąc w drugiej ciąży miała bym się zajmować straszą córcia bo w pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr miałam mdłości i non stop chciało mi się spać a w trzecim trymestrze było mi już bardzo ciężko.
Ja teraz już się zaczynam chyba lepiej nieco czuc ale był taki czas że mogłam spać i nic więcej taka byłam zmęczona wiadomo teraz jak są upały to jest dokładnie to samo ale o tak jest lepiej niż było :)
Paula ja w 1 coazy wymiotowalam dlugo 2 trymestr zachaczylam w drugiej ciazy zero wymiotow wiec wcale nie musza byc te mdlosci;) moga byc inne dolegliwosci
U mnie niestety mdłości były w każdej ciąży, ale też każda ciąża była inna i Mydło Ści były w różnym stopniu. W trzeciej ciąży chyba najbardziej właśnie dokuczały mi ten długości bo wymiotowałam bardzo często. W poprzednich Mydło Ści były ale nie wymiotowałam.
Aniss to jest nadzieja:D
chociaz nie wiem czy u mnie to nie jest dziedziczne po mamie, bo ona 9 mc wymiotowała we wszystkich ciążach.
Natinka tego się właśnie boję że decydując się na 3 ciąże mogłoby być jeszcze gorzej a już w tej miałam ciężko i nie wyobrażam sobie jeszcze raz przez to przechodzić
Mama Róża na szczęście poza mdłościami nie miałam żadnych innych dolegliwości, a w poprzednich ciążach podejrzenia cukrzycy problemy z tarczycą, ciągłe infekcję i tak ciągnęło się całe ciąże
mdłości nie wspominam dobrze z pierwszej ciazy ale w drugiej zgaga doskwierała;( chyba gorsza;(
U mnie na szczęście nic nie było i czułam się świetnie
Trzeba się cieszyć że żadne mdłości cię nie męczą
Ja miałam zgagę pod koniec ciąży i to była tragedia wcześniej nigdy nie miałam zgagi nie wiedziałam co się ze mną dzieje to było okropne przeżycie naprawdę
Ja mdłości źle wspominam, przez 2 miesiące nie mogłam normalnie zjeść śniadania, a i inne posiłki czasami były ciężkie, wszystko mi śmierdziało. Ale ja mam na razie za sobą jedną ciążę więc nie mam porównania. Szczerze mówiąc to chciała bym drugą ciążę lżej przechodzić jak będę mieć do opieki dziecko.
Każda ciąża przebiega inaczej . Ja będąc 2 razy w ciąży mogę powiedzieć że miałam inne dolegliwości i zachcianki. Każda kobieta przechodzi inaczej