Ciąża rok po roku - jak przetrwać?

Ja może za rok postaram sie o drugie.

Ja też wolę jeszcze poczekać troszkę, może rok jeszcze.

ja moge za 2 lata dopiero i wtedy akurat bedzie dobry moment :slight_smile: mala bedzie juz dostatecznie duza

Najlepsza różnica wieku pomiędzy rodzeństwem to podobno do 5 lat jest.

umnie jest 4 i to jest zadużo

Później w przyszłości ta różnica na pewno się zatrze pomiędzy rodzeństwem.

oj rok to troszeczke za mała różnica… wiem po sobie mam 1,5 roczna i 4 miesieczną córeczkę i jest ciężko zwlaszcza na poczatku a różnica tak 2 lata to bylo by duzo lepiej

Początki zawsze są trudne, ale już za jakiś czas dziewczynki zaczną się razem bawić i organizować sobie czas. Dopiero będziesz miała wesoło :slight_smile:

To prawda teraz na pewno z takimi maluchami jest cieżko ale jak bedą nieco wieksze i będą sie wspólnie bawić to a mamy mieć nieco wiecej czau dla siebie to bedzie sie aż z ogromną przyjemnością na to patrzeć.

Tym bardziej, że to 2 dziewczynki więc będą miały podobne zainteresowania i zabawy, u mnie różnica wieku wynosi 2,5 roczku ale mam chłopca i dziewczynkę. Mam nadzieję, że starszy brat będzie się bawił z młodszą siostrą :slight_smile: nie tylko się denerwował, że mu psuje budowle czy podkrada auta :slight_smile:

Moja croka ma rok i pięć miesiecy i jest bardzo towarzyska. Gdy widzi jakieś dzieci to jest bardzo szczęśliwa i by non stop z nimi robiła cześć i robiła cacy.

ja moge miec za 2 lata dopiero bo cc mnie zrujnowalo calkiem i wtedy tez bede chciala miec o ile bedzie nas stac na drugie

moja bratowa po cesarce po roku urodziła drugie i też miała cesarke

oj a z tymi dziewczynkami różnie bywa mam znajomą co ma rok starszą siostrę i 1 i 2 twierdzi ze wolałą by brata od małej podobno się nie lubia

czarna ale nie rob tego bledu co ja,miedzy moimi corkami jest 5 lat roznicy-to stanowczo za duzo

ja mam 7 lat mlodsza siostre i bardzo sie z tego ciesze

Pomiędzy mną o bratem jest 15 lat różnicy… Bardzo długo byłam jedynaczką :frowning:

u mnie tylko parę lat nie ma dużej różnicy wieku

Ja jestem jedynaczką i troszke tego żałuje. Fajnie jest mieć na pewno rodzeństwo.

fajnie mieć rodzenstwo ale teraz koszty wychowania i kształcenia sa okropne