Co polecacie na wzdęcia w pierwszym trymestrze? I co jeść, gdy odrzuca mnie od mięsa?

Widocznie tak wszystkim smakuje , i każdy wykupuje :smiling_face::speak_no_evil:

Ja myślałam że w moim dino jest tylko klasyczny ale okazało się że pomiędzy klasycznymi ukryły się 2 opakowania orzechowego. Warto sprawdzać każde opakowanie w sklepie :smiley:

Tak dokładnie było też u mnie, bo ludzie mieli pomieszane :see_no_evil:

Czasami dziewczyny warto sprawdzać z tyłu za produktami ja tak często znajduję jak czegoś szukam i nie widzę zaczynam grzebać i zawsze ta jedna sztuka jest schowana tak jak by czekała na mnie :rofl:

Albo jakby ktoś sobie schował dla siebie na później a tu później zaskoczenie , zniknęła :rofl::rofl: ja tak zawsze szukam czegoś w zamrażarkach w biedronce bo ludzie tak mają namieszane , a wgl to jakiś czas przed świętami nigdzie nie mogłam kupić malin i teraz w końcu mogę na spokojnie :smiley:

To ja tak poluje na Inkę ożesz karmel w Lidlu :stuck_out_tongue: polecam Wszystkim:)

Ooo ten smak mnie zainteresował ! :smiley: musi być na prawdę pyszna :speak_no_evil:

A ile jest czasu na przebiegnięcie?

2h, także tu nawet można uskutecznić szybszy marsz :grinning:

1 polubienie

A Ty będziesz próbować ?

To ja tylko dodam, że nawet jak ktoś nie da rady zrobić tych 10 km to nic nie szkodzi, bo to działa tak że za każdy 1km jest 5% zniżki, więc nawet jak się uda zrobić tylko 8 to i tak 40% wpadnie :hugs:

1 polubienie

Oo super a od kiedy ten bieg bo ja nie w temacie?

O ile dobrze pamiętam to chyba w Maju, ale @Wesola95 dobrze się na tym zna :smiley:

:hugs::grinning: 23 maja o ile będzie tak jak co roku, że ruszy równolegle z biegiem stacjonarnym który jest w Łodzi, jak będą zapisy to wam dam znać, pewnie w kwietniu :grinning:

2 polubienia

Ja 2 lata temu wzięłam pieski i siostrę na spacer, akurat czas 2 godz był idealny dla dystansu 10 km - jeden z moich psów jest mega leniwy i spacer zakończyła szybciej :see_no_evil:

Ja najbardziej się dwoiłam i troiłam jak powiedzieć córce :hear_no_evil::see_no_evil: nigdy nie miała momentu, żeby powiedzieć że chciałaby mieć rodzeństwo, a wręcz odwrotnie…. Zawsze powtarzała że nie chciałaby mieć ani brata ani siostry :hear_no_evil: łatwo nie było, ale jakoś się udało …. :crazy_face: teraz powiedziała, że „już się nawet cieszy na tego brata” :smiling_face_with_three_hearts: wiec dla mnie to miód na moje serce :heart:

Czytałam o tych kawkach, narobiłaś mi smaka! A że byłam w Dino to zgarnęłam orzechową :grinning:Także dołączam do testów :heart:

4 polubienia

A Ty biegałaś w Łodzi? Czy u siebie?
Moja siostra bierze zawsze udział w tym biegu. Nawet wysłałam jej twoja rolkę o dołączenia do drużyny Asics, ale powiedz mi jak już jest się w tej drużynie to co się tam robi?

1 polubienie

Super :star_struck: miłych testów ! Daj znać jak smakuje :grin:

1 polubienie

Gratulacje z powodu ciąży. To, co opisujesz, to klasyka pierwszego trymestru – każda ciąża jest inna, więc brak tych objawów za pierwszym razem o niczym nie świadczy. Twoje ciało po prostu teraz inaczej reaguje na hormony.
Co na wzdęcia?
Małe a częste porcje
Nawet krótki spacecer pomoże rozruszać jelita.
Pij dużo wody, ale małymi łykami między posiłkami, a nie w trakcie jedzenia.

Białko bez mięsa (alternatywy):
Nabiale twarożki, jogurty naturalne, kefiry (pomagają na wzdecia)
Jajkach jeśli zapach gotowanych Ci nie przeszkadza, to świetne źródło pełnowartościowego białka.
Roślinach strączkowych hummus lub soczewica (mogą nasilać wzdęcia dlatego ostrożnie wprowadzaj
Orzechy masło orzechowe, migdały pestki dyni
Komosie ryżowej (quinoa)
Tofu