Co powinnam wiedzieć o rozszerzaniu diety?

Zwyczajna.mama Tak my mamy z canpol 

paula ja myśle ze może nie smakować córka tez nie chciała marchewki może spróbuj jabłko 

Paula u nas też ciężkie początki ale potem coraz lepiej teraz na 11 miesięcy fajnie sie rozjadl. A jest dużo dzieci co na 6 miesięcy wcina. A potem coraz gorzej. Pamiętaj że na razie starczy mu mleko poznaje tylko nowe smaki.  Mój był chudzielec i tes przeżywałam 

paula my też jesteśmy na tym etapie dużo wypluwa ale tak musi być, u nas nawet były odruchy wymiotne ale już jest coraz lepiej, wszystko powoli i po troszeczku, dziecko ma się tym nie najeść tylko popróbować smaków 

dokładnie tak, rozszerzanie diety to etap poznawania nowych smaków, konsystencji, więc spokojnie, wszystko w swoim czasie.

W takim razie będę próbować, ale jak się już ewidentnie złości i płacze to kończę jedzenie na ten moment. Dziś spróbuję córci podać jabłko, może jej posmakuje.

Paula musi próbować nowych smaków, jedno smakuje lepiej inne mniej, ale nie ma co się poddawać, bo innego dnia może akurat zje:p

Zwyczajnamama ja miałam taki śliniak fartuszek z rosmana i on na początek mi się sprawdził najlepiej;p

BABYDREAM, śliniak z rękawem, 1 szt. | Drogeria Rossmann.pl

O taki śliniaczek właśnie też muszę zakupić bo mam takie zwykłe z pepco, a ubranka i tak są brudne

Dziewczyny, a jaką wodę podajecie dziecku? Zwykłą letnią przegotowaną czy raczej mineralną?

Ja podaję i podawałam zawsze wodę przefiltrowaną wcześniej w dzbanku i przygotowaną czasami też podaję mineralną Różnie zależy co mam pod ręką

ten śliniak wygląda  super 

Dzisiaj byłam w Ikea i właśnie tam też są takie sliniaki jak te z rossmana, tyle że rosmann to już w każdym miescie a ikea to większa wyprawa niestety. 

Paula ja podaje przegotowaną . 

Jeśli chodzi o wodę to różnie czasem taką zwykłą mineralną, a czasem przefiltrowaną 

Dlatego ja wrzucam dużo takich pierdół w notatnik z Ikea i jak sie uzbiera i mam większą wyprawę to wtedy realizuje. Chociaz Teraz fajnie bo paczkomat dla klubowiczów za 1zl od 69zl chyba 

tak właśnie super bo kilka rzeczy i już jest 69zł 

Dobrze wiedzieć . Na pewno skorzystam :D uwielbiam takie pierdoły. Ikea daleko a zamawiać często mi szkoda przez przesyłkę w teraz taniej 

Ja zaczęłam rozszerzać dietę synowi kiedy skończył 6 miesięcy.  Przyznam się, że podawałam na początku słoiczki gdzie jest napisane od którego miesiąca mozna je podać dziecku i tym sugerowałam się. Na początku podawałam bodajże z hipp "pierwsze jablko" "pierwsza marchewka" "pierwsza dynia". Kiedy dziecko zapoznało się z poszczególnymi smakami to zaczęłam podawać mieszane smaki m.in. "jabłko z marchewką". Od 6 miesiąca z rozszerzaniem diety zaczęłam dziecku podawać wodę w butelce od mleka, później w niekapku aż nauczył się pić przez słomkę;)

O nie wiedziałam, że można zamawiać rzeczy z ikea do paczkomatu :) co prawda do Ikea mamy 10min ale to i tak zawsze jest duża wyprawa bo żeby przejść cały sklep to zawsze się schodzi długo 

a tak to w wolnej chwili na stronie wrzucasz do koszyka i gotowe :)

Idealnie, muszę niedługo skorzystać z tej opcji :) 

Można i bardzo wygodna taka opcja jest jak się nie ma blisko sklepu