Moja coreczka najlepiej piła z butelki z dziubkiem tej z dafi z filtelrem ale my ogolnie to nie mieliśmy problemu z żadnym kubkiem czy nawet że szklanką, bo szklanką była jej pierwszym naczyniem z którego piła wodę
U mnie tez corka najlepiej lubiałam ze szklanki pic
U mnie córka to ze słomki najlepiej lubiła. Syn to ze wszystkiego.
u nas synek na razie za malutki aby pić ze szklanki :)
Próbuję mojej podawać wodę w kubku do nauki picia z lovi ale jak poczuje tylko wodę to od razu wypluwa. Chyba jej nie smakuje
U nas syn pije z kubka jak i butelkę z odważnikiem ma pod ręką żeby zawsze mógł napić się kiedy tylko chce.
paula ja mysle ze to kwestia czasu i jednak sie nauczy ;) chyba ze bedziesz podawac słoskie soki to wtedy nadal bedzie pluła tą wodą. ale jak bedzie się jej chciało pic to zaskoczy ;)
U nas synek pije chętnie wodę. I oczywiście soczek wypiją w mgnieniu oka, ale do wody to kwestia przyzwyczajenia.
U nas też synek głównie wodę
Z tą wodą to nie tak od razu dziecko załapie. Czasem nie ma znaczenia z czego się podaję tylko ważne żeby próbować jak najczęściej żeby dziecko smak poznało i z czasem zrobi ten pierwszy łyk
U mnie był czas, że syn nie chciał pić samej wody. Jednak z czasem przekonał siedo niej.
U mnie pije tylko z sokiem albo jakaś smakową
Jeśli od samego początku przyzwyczaimy dziecko do wody to będzie ją piło, gorzej jeśli najpierw podamy soki, wtedy woda zapewne będzie niechętnie przyjęta
mama zgadzam sie dlatego tak wazne jest podawanie wody od samego poczatku
u nas wody właściwie synek mało pije, ale znów poprawia cycem więc może popija sobie w ten sposób
Ja na początku podawałam wodę córka chętnie Piła a jak spróbowała soków to wody nie chce
Najgorzej jeśli dziecko zastąpi wodę sokami
Wydaje mi się, że jeżeli dziecko chce pić to i wody napije się jeżeli będzie akurat w butelce
Ja ostatnio zmieniłam córce bidon na canpola i podziałało bo poje zdecydowanie więcej:) Chyba co jakiś czas trzeba zmieniać te bidonu wtedy jest większe zainteresowanie. Może też trochę inaczej ze słomki się ciągnie niż w bbox
czasami nie ma wyjscia i jak nie chce pić wody to lepsze i napoje, tyle że warto zwracać uwage aby nie było w nich cukru