Co powinnam wiedzieć o rozszerzaniu diety?

Moja od początku piła wodę z tego bidonu ze słomką, ale chwilowo miała taką fazę, że wypluwała tę wodę, ale fajnie się przy tym bawiła:p po jakimś czasie przestała. :D

TerazMama ja miałam bbox później wygrałam canpola i zdecydowanie lepiej jej szło z canpola, bo on ma taką słomkę jakby miała takie okręgi wytłoczone i chyba to sprawiło że lepiej jej idzie. 

U nas to takie bidonu canpolowe to potrafi w ciągu dnia wypić z 3 . I sama się domaga tej wody. Ale oczywiście spotykam się z falą krytyki, że nie daję jej soków tylko wodę.... 

Dlatego dobrze jest przetestować kilka butelek i może akurat któraś podpasuje dziecku ;)

muszę tak zrobić 

czasami ciężko jest znaleźć tą odpowiednią 

ZwlaszcA ze na rynku bogata oferta;)

Ja dawałam na początku bbox, potem canpol i lovi a potem znowu bbox ale przyszedł czas na zmianę i teraz canpol znów rządzi:) 

Może wyglądać butelki też ma znaczenie, która spodoba się. 

Tak i z każdej się ciągnie na pewno trochę inaczej więc taka zmiana jest dla dziecka ciekawa 

ja myślę ze wygląd tu nie ma znaczenia 

przy malutkich niemowletach to moze wyglad nie ma takiego znaczenia ale już takie które sie interesują to jednak ten miś czy serduszko na butelce ma  swoją wartosć;) podobnie na kubeczkach ;)

Zdecydowanie wygląd ma znaczenie :) teraz moja córka wybiera kubek z kotkami 

Niestety ja chyba mam tako sam problem i muszę przekonać syna do butelki..

a może właśnie muszę dać mu jakąś fajną butelkę to się zainteresuje 

Mojej to się butelki podobają wszystkie ale tylko do zabawy a jak już trzeba się napić to nimi rzuca

U mnie jedna córka mogła pić z każdej butelki (kupowałam antykolkową lovi) ,ale druga miała tylko jedna swoją upatrzoną i już innej nie tknęła. 

Ja jestem w szoku, że teraz musze dolewać córce wody ze 2 razy dziennie do bidonu bo kiedyś to cały dzień nie potrafiła wypić tego co nalałam a nigdy nie nalewałam całego 

to super że tak ładnie pije 

U nas też tak nagle przyszło. I wogole super ten bidon z odważnikiem załapał fajnie ze był do testów 

Ja będę wszystkich butelek próbować i testować, może akurat któraś spodoba się;) narazie jeszcze jest za mały i niech cieszy się piersią;) za miesiąc zaczniemy rozszerzać dietę;)

Femka coś napewno dobierzesz. Choć chłopaki są czasem wybredni mój syn  nie chciał pić z butelki jak był maly . A potem to już z każdej pił