u nas wolało wlaśnie hałas
MOja córka gdy była w brzuszku to było jej bez różnicy czy jest głośno czy cicho. Dopiero dawała mi popalić gdy się poło.żyłam spokojnie to wtedy ona królowała i szalała.
Elżbieta ja miałam tak samo, posprzątałam troszkę i chciałam odpocząć, ale się nie dało bo Alan zaczynał buszować he:)
Ja lubiłam mówić do brzuszka i kładłam pozytywkę od karuzeli na brzuszek.
u nas też raczej wolało jak cos się działo jakieś dzwięki
mnie najbardziej bawi jak mój mąż przemawia do naszego maluszka, a ten odpowiada z reguły kopniakiem.
maya to jest najlepsze, taka rozmowa przez brzuch:)
podobno dzięki tej muzyce której słuchałyśmy w ciąży nasz maluszek szybciej zaśnie. U mnie się nie sprawdza a u was?
u mnie też nie, ja puszczam Alanowi twinkle twinkle i przy ty zasypia
Dzieci w brzuchu to słyszą szmery i szum, później jak się urodzą to łatwo można dziecko uspokoić szumem czy szmerem, bo to znajome odgłosy dla dziecka
u mnie miał swoje pory
Co do szumów, to mój starszy syn uspokajał się dopiero gdy włączyliśmy odkurzacz, dobrze, że w domu prywatnym mieszkamy a nie w bloku;)
ja jak bylam w ciazy upodobalam sobie jedna kolysanke i jak sie maly urodzil puszczalam mu i odrazu bez lulania usypial
Moja mała zawsze reaguje na głos i dotyk taty :)w
Ja próbowałam z kołysankami ale słabo mi to wyszło…
To zależy kto co lubi ja slucham swojej ulubionej muzyki i mała lubi
my czesto rozmawiamy z brzuszkiem staramy się by kontakt był od pierwszych chwil;)
Często rozmawiałam z brzuszkiem i odrazu malutka się uspokajała.
pewnie słyszą tylko ciekawe co
Ja też jestem ciekawa co te maluszki tam słyszą i co myślą do czasu aż zaczną mówić