Co sprzyja długiemu karmieniu piersią?

Jak dziecko pozna co to butelka później niechętnie je z piersi

dlatego właśnie lepiej jak pierwsze karmienie w szpitalu to pierś a nie butla

mój synek w szpitalu dostał butlę bo musiał być na oddziale neonatologicznym na początku i jakoś problemu z dostawieniem go do piersi potem nie miałam

moja córka wolala od samego początku bardziej piers niż butelke.

długiemu karmieniu sprzyja pozytywne nastawienie mamy

długie karmienie piersią ma plusy zarówno dla mamy jak i dziecka, nie mówiąc też o tej więzi emocjonalnej która się wtedy tworzy

trzeba sie przede wszystkim pozytywnie nastawic

ja bym bardzo chciała długo karmić piersią

ja też zamierzałam do pół roku i mniej więcej się udało brakło jakieś dwa tygodnie

pól roku to czas jaki zaleca międzynarodowa organizacja zdrowia

w tym pol roku to fakt ale ogolnie to ile ? mi polozna wczoraj mowila ze do 2 roku ??

coline nie patrz na to co mówią inni bo kazdy poda ci inny przedział :slight_smile: Karm tyle ile chcesz lub ile bedzie chciało twoje dziecko o ile wystarczy ci pokarmu oczywiście nie w ramach rozsądku :slight_smile:

wszystko przedemna narazie kaemie mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemu potem sie okazw do kiedy:) oby jakjadluzej

Ja karmiłam do 11 miesiąca, później maluch tak dotkliwie gryzł, że dałam sobie spokój a on też nie protestował.

Ja do 6 m-ca mam zamiar karmić piersią, a później zobaczymy, na pewno wprowadzę gdzieś w 4 m-cu jakieś soczki

Ja już karmię prawie 7 miesięcy, zaczęłam od 1.02 chodzić do pracy, w pracy też ściągam pokarm, żeby mleko mi nie zanikło

wiadomo ze na poczatku kazda mama nie wie jak sie do tego zabrac ale wszystko przychodzi z czasem, nie ma co sie od razu zniechecac… Kazda proba jest ciezka, pamietam jak moja kuzynka przystawiala corke do piersi. Byla strasznie poderwowana bo jej sie nie udawalo i sutki miala wklesłe. Dziecko wyczuwa ze mama sie denerwuje i tez jest niespokojne. Kuzynka niestety poddala się po kilkunastu probach

ja sie nie poddałam i do tej pory karmie a ma mała ponad rok

ja karmiłam do 2 lat

Ja karmiłam do 9 miesiąca.