Co sprzyja długiemu karmieniu piersią?

Ja niestety karmiłam bardzo krótko. Nie mogłam córki karmić.

Ja karmiłam do 11 miesiąca, a później mały gryzł mnie po piersiach

O tego się najbardziej boję, że mały zacznie gryźć

Mi pokarm uciekł w 5 miesiącu - miałam grypę.

te z byłam przeziębiona, ale mleko mi nie znikło. Chodzę do pracy na 7 godz i nadal mam pokarm i karmię małego, mimo to że ma 4 zęby już i czasami mocno nimi zagryzie.

Organizm kobiety szybko przyzwyczaja się do zmian żeby nam ułatwić zadanie :slight_smile: ja jak odstawiałam od piersi to rezygnowałam najpierw z jednego karmienia po 3dniach o tej godzinie pierś nie miała już tyle pokarmu co wcześniej.

ja chce karmić jak najdłużej swojego małego piersią

też tak na poczatku mówiłam ale karmie mała już 14 miesiecy i mam juz dosyć bo tylko cyc cyc

znajoma rowiez polecila mi by karmic dziecko piersia jak najdluzej tylko sie da…

Ja będę karmiła piersią tyle ile sie da .

ja tez miałam nadzieje , że długo będę karmić piersią ale udało się tylko miesiąc i bardzo to przeżyłam.

Dlatego ja się staram karmic piersia choc nie wiem co bedzie dalej … Mam wrazenie ze w ciagu dnia mam za malo pokarmu

wiem, ze w pewnym momencie u kobiet karmiacych piersia pojawia sie tzw. kryzys - wlasnie wtedy mamy maja wrazenie ze jest malo pokarmu - ale podobno to mija

o kurcze nie wiedzialam. staram sie malo denerwowac. w miare mozliwosci tez wysypiac moze z czasem bedzie lepiej

coline pij duzo plynow, mozesz pic herbatke na laktacje i odciagac mleko, bo to pobudzi laktacje :slight_smile:
osobiscie karilam synow po 9 miesiecy - a jak bedzie teraz??? zobaczymy :slight_smile:

Mleko mamy jest najlepsze dla dziecka

Staram sie pic duzo, mam tez herbate z hipa na laktacje. Chce karmic jak najdluzej sie da.

Mój syn odstawił się sam po 14mies. Najmłodsza po 3mcu nie chciała ssać a robiłam wszystko tak samo

Ja byłam bardzo pozytywnie zaskoczona,jak tuż po cc przyniosła mi położna malutką do karmienia,nie wiedziałam wcześniej jak to będzie dokładnie z tym karmieniem ,ucieszyłam się bardzo.

Ja po cc odrazu nie miałam pokarmu, dopiero na 2 lub 3 dobę.