Co sprzyja długiemu karmieniu piersią?

moich synow karmilam 9 i 9,5 miesaica - sama ich odstawialam - starszy z dnia an dzien sie przestawil na butle i mleko modyfikowane, choc wczesniej nic takiego w gre nie wchodzilo
mlodszy synek walczyl 2 tyg, ale mleka modyfikowanego pil malo i krotko, bo jak skonczyl rok to zaraz calkiem odstawilismy butelke
teraz karmie corcie i mam nadzieje, ze do tych 9 miesiecy uda mi sie ja karmic piersia

ja nie miałam tego szczęścia karmienia bezpośrednio z piersi. musiałam odciągać pokarm i podawać bezpośrednio z butelki

Kajeczka1985 a czemu tak ??

przynajmniej karmilas swoim sciagnietym mlekiem, a to jest na pewno lepsze dla dziecka niz mleko modyfikowane, no i oszczednosc, bo nie kupuje sie puszek, ale… z drugiej strony to jest uciazliwe tak sciagac mleko

Mam nadzieję, że mi też uda się karmić piersią. Ale wiadomo, różnie bywa.

jesli sie chce i nie wprowadza sie dziecku przynajmniej do 4-5 miesiaca nic innego do picia choc zalecaja nawet do 6 miesiaca niedopajac niczym to da sie wykarmic dziecko piersi. ja dalam szybciej herbatke bo bylo gorace lato i ciagle cycus chcial cycusia a wiadomo troche czasu dla siebie tez trzeba miec.

Ja jz początku jak karmiłam piersia to nie dopajałam woda.Zaczełam dawać wode gdy córka miała 5 czy 6 miesiecy.

my dawaliśmy raz na tydzień glukoze jak naprawde nie dawałam już rady… ale teraz b

od kiedy mozna dawac herbatki jak sie karmi piersia ?

tego nie wiem coline nie pomoge moze pozniej ktos cos podpowie

pewnie zalezy tez jakie herbatki. trzeba uwazac na te słodzone

coline jak karmisz piersią to nie musisz dawać nic do picia zacznij jak będziesz wprowadzać pokarmy czyli po 6 miesiącu :slight_smile:

dzieki monika, kazdy mi mowi czemu mu nie daje herbatek tez mi sie wydawalo ze za wczesnie

ale czasami warto dawac picie chociaz dziecko wowczas sie opija

Nie warto jak sie karmi piersią to w mleku jest wszystko nie trzeba dopajać dziecka :slight_smile:

Pokarm sie dostosowuje do potrzeb. Jak dziecku chce sie pić latem, to czesciej mozna dac pierś. Na poczatku melczko jest rzadkie, takze dziecko zaspokoi pragnienie i jak nie jest glodne to nie musi ciagnac wiecej.

To nie bede dawac zadnych herbatek narazie. Niektorzy mi mowia zeby dac ale nie bede sluchac ich

Mi pielęgniarka też mówiła,ze dziecku karmionemu piersią nie trzeba dodatkowo dawać pić. Mój mały nawet nie chce.

Dopiero pozniej latem mozna dawac ale nie koniecznie. Dziecko przystawione do piersi na poczatku pije potem je.

ja swojej nie dopajałam nawet w lato. Pierw z piersi leci picie zeby dziecko ugasiło pragnienie potem mleko zeby uspokoic jego głód