ja nie dalam rady jesc 5 posiłkow,
a co do włosów to obcinała i farbowałam, nie wyobrażam sobie by przez 9 miesięcy nie farbować włosów, odrosty na pół głowy bym miała.
Teraz farby są inne niż kiedyś. Aczkolwiek prze malowaniem lepiej poinformować fryzjera, że jest się w ciąży.
czasem z powodu hormonów kolor może nie wyjśc i to wszystko
Ja malowałam włosy i mi kolor wychodził normalny, taki jak na pudełku, ale to w sumie może zależeć indywidualnie od kobiety.
na pewno nie można pic palic i sie opalac, a reszta z umiarem
coraz więcej się mówi, że je się dla dwóch osób a nie ZA dwóch, kiedyś było inne podejście, ja gdy ktoś mnie namawiał do większego jedzenia, odpowiadałam, ze nie mam miejsca w brzuchu, bo synek się tam panoszy
Tak waśnie bywa ja nie jadłam za dwóch tylko wtedy, gdy byłam głodna.ĺ
teraz farby do włosów nie są takie jak kiedyś - ja farbowałam włosy w II tr, oczywiście farby bez amoniaku
Wolno wszystko ale z umiarem!
pewnie ze tak przeciesz ciaza to nie choroba
niektórzy uważają, że łyk wina, czy piwa nie zaszkodzi - dla mnie to nieodpowiedzialne jest
ja chociaz kocham slonce i wylegiwanie sie w ciepelku to w te wakace zrezygnowalam z plazowania
uwazam ze wszystko wolno ale z umiarem
dokładnie nie ma co rezygnować z codziennych zajec
ja pracuję 8 h przed komputerem i wszystko jest ok - zamierzam jak najdłużej pracować
tez ta pracowałam jak byłam w pierwszej ciazy, 8h przed kompem i tez wszystko było wporządku, wiadomo, ze nie siedzi sie non stop, bo robi sie przerwy
ja pracowałam całą ciążę, ale każda ciąża jest inna, tak jak miejsce pracy…
Umiar i rozwaga. Dobro dziecka i nasze jest w tym momencie najważniejsze. Planowałam jak najdłużej pracować ale zdrowie i samopoczucie mi nie pozwoliły.
W sumie w ciąży to można robić praktycznie wszystko co dotychczas tylko z rozwagą i umiarem