Ja też nie używam. Kiedyś jeszcze kupowałam maggi, dalej mam bo mąż używa, ale góruje bez vegety, kostek rosołowych itp
Ja codziennie gotuję, ale przyznam, że rozglądam się za robotem typu thermomix żeby męża zaangażować ![]()
ale jakaś tańsza wersje.
Ja nie wyobrazam sonie roslolu bez maggi
kocham , uwielbiam i wielbie ![]()
Ja czasami jak mam ochotę, to też sobie do talerza dodam, ale do garnka nigdy w życiu ![]()
A ja nie lubię maggi ![]()
A tak tak , ja tylko do talerza , bo czasem mam ochote na mniej a czasem na więcej, to samo mam z octem ![]()
Ja mam lidlomixa i super daje radę. Siostra ma termomixa i szczerze to większość przepisów się powtarza a lidlomix ma większą miskę
@Paula54555 No właśnie temu nie chce dopłacać do thermo, poza tym w lidlomixie przepisy są w cenie a w tym drugim trzeba jeszcze płacić coś około 100 na rok ![]()
U nas różnie, czasem gotuje maz, czasem ja, czasem gotujemy na dwa dni, a czasem jak dzis jedziemy na guseppe z piekarnika ![]()
@asiam1 uwielbiam maggi, czasem nawet sobie kanapki nią doprawiam ![]()
To Lidlomix
@asiam1 to Ty jak mój chłopak, on nie wyobraża sobie zupy bez maggi
ja jedynie jak coś za mało przyprawię i mi nie smakuje tak jak powinno ![]()
O kurde , nigdy nie probowalam na kanapki , ale to brzmi jakby mialo sens ! Sprobuje !
@Magdallenka0897 zupy tylko z maggi , octem albo smietana inaczej samej “suchej” zupy nie jem ![]()
Ja po glebokiej analizie to od termomixa i lidlomixa wole frajera
najkorzystniej cenowo ![]()
Na kanapki to kiedys dawałam cebule i masełko minam , z tym ze chleb był taki okrągły jeszcze ciepły z piekarni i czuć było że to chlebek , Piętka najlepsza ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja tez czuje ogromna roznice pomiedzy chlebem z piekarni a marketowym pakowanym
jeszvze ten w lidlu baltonski (chyba albo jakos podobnie ) tez ktory trzeba samemu pokroic , i w aldiku tez do pokrojenia sa w miare git . My jezdzimy do piekarni i kupujemy kilka i mrozimy ![]()
bo roznica jest kolosalna
U nas też gotujemy na zmianę, czasami razem, jak krążek, to jeszcze jakoś fajnie spędzony czas, ale czasami się po prostu nie chce, bo po tym gotowaniu jeszcze trzeba posprzątać ![]()
![]()
Giuseppe ma swój niepowtarzalny smak. Ja tam czasami lubię zrobić taki trening układowi pokarmowemu ![]()
Ja też nie lubię maggi, moja mama nigdy nie używała
ale widziałam że u teściowej kilka w szufladzie stoi.
Ja siepolubilam z Feliciana ostatnio, ale guseppe z salami albo chorizo ![]()
![]()
O tak taki chlebek z piekarni smakuje inaczej
Przewaznie ja gotuje no maz od rana jest w pracy, robie kbiad na dwa dni a czasami codziennie cos innego ale czasami to juz pomysłów brak ![]()
U mnie mąż od paru dni juz do pracy chodzi… ale on prscuje po 12 h czyli z dojazdami noe ma go caly dzien, doslownie. Wczoraj mialam ambitne plany zrobic obiad, posprzatsc, pranko, pomalowsc sie i wszystko. Ale dzieci daly tak w kosc…. Mała caly czas marudna i płacząca, nieodkladaln, że ubralam kurki tak jak stała i wyszlam na spacer. Wrocilam do tego syfu, obiadu brak i wtedy przypomnialam sobie ze mam zamrozony sos do spaghetti…. Mrozonka mnie uratowała (i 3 kawy
)
Czasami tak bywa ze niemamy wyjscia i nie da sie zrobic obiadu
ja juz sie tym nie przejmuje ![]()
tak samo sprzątasz a za pol godziny znow syf ![]()