Marketing robi swoje, a ze sa ladne, to sie lapiemy na to.
Jak pogrzebiesz na necie perfumy dla noworodkow tez znajdziesz, ale czy beda dla niego dobre… srednio.
Mnie bardziej wkurza to ze takie produkty sa dopiszczane do uzytku.
Przeciez powinien to ktos kontrolowac.
To prawda masakra jeśli coś co szkodzi dzieciom lub nam nie powinno być dopuszczane na rynku.
Co do tego że coś jest ładne to prawda mi się podobały smoczki bibs wersja boheme taki kwiatuszek i córce różne kolory smoczków kupowałam i każdy jej zachowałam , geraz używa je tylko jak ją usypiam chociaż próbujemy ją już oduczyć zasypiania ze smoczkiem .
Tak powinno byc ale niestety “ktos” na tym zarabia
Nie slyszalam o perfumach dla niemowlat ale wierze na slowo , ze sa . Brakuje jeszvze farb do wlosow dla noworodkow ![]()
![]()
Lovi prime też mają trochę kuleczkę więc dobry wybór. Ja mam smoczkowego króla i właśnie przestawiam go z lovi na avent ultra soft bo są płaskie. Później mam zamiar zmienić mu na suavinex bo te podobno są jeszcze bardziej płaskie i dużo neurologopedow je poleca
Ja szczerze mogę powiedzieć że skompletowałam wyprawkę po kosztach i chyba nie uległam instagramowym polecajkom pomimo że wszystko namiętnie śledzę ![]()
W rodzinie ostatnio nie było żadnego malucha, ale siostra odkopała jakieś rzeczy po swoim 16latku, ale to już bardziej na starszaka, a takie niemowlęce gadżety dostały przebarwień ze starości więc nadają się jedynie do domowego użytku ![]()
Ubranka zakupiłam z drugiej ręki na olx, cały karton 3 rozmiarów i wszelkich ubranek.
Gondole i spacerówkę też kupiłam używaną.
Dostawka do łóżka 4w1, nowa, jedna z tańszych, zobaczymy jak się sprawdzi.
Oczywiście zastanawiałam się nad przewijakiem Leander, nawet byliśmy go z mężem zobaczyć, ale finalnie mąż odwiódł mnie od pomysłu jego zakupienia. ![]()
Ze zbędnych rzeczy, które mogą mi się nie przydać to kokon xxl, ale był on w zestawie z rożkiem i spiworkiem i kosztował grosze, więc jak się nie sprawdzi to zrobie z niego legowisko dla psa ![]()
Wspominacie też o smoczkach BIBS, jakiś miesiąc temu udało mi się dorwać w Dino za 1 grosz. Było jakieś stoisko z artykułami z wyprzedaży. Wzięłam go tylko dlatego że kosztował grosz, a nie dlatego że cokolwiek wcześniej o nim wiedziałam.
O matko jedyna
wierzylam ale slow mi brak jak zobaczylam. Zastanawia mnie tylko 1 sprawa , przexiez zapach niemowlaka jest najpiękniejszy na swiecie , po co go perfumowac ![]()
A może to właśnie takie o zapachu niemowlaka? ![]()
Jak tak, to wiem co kupię mojej mamie na gwiazdkę
ona po prostu rozpływa się na samą myśl że już niedługo znowu poczuje ten zapach na żywo ![]()
Suavinex rzeczywiście są płaskie i chyba dla buzi malucha faktycznie wygodne, bo ja na próbę dałam małemu ostatnio i nie chciał wypuścić tego smoczka
nawet śmiałam się do męża, że chyba jednak “zły” ten smoczek pod tym względem, że za chętnie synek go ssie, a staram się dawać mu tylko w kryzysowych sytuacjach żeby aż tak się nie przyzwyczaił ![]()
To istne szaleństwo jest
![]()
Dobra , sprawdzalam , nuty cytrynowe
ale powaznie poiwnni wymyslec zapach dla doroslych o zapachu noworodka
nie wiem jako zawieszke do samochodu albo odswiezacz powietrza do wnetrz ![]()
Możliwe że to taki chwilowy instagramie zachwyt
Ooo matko czego to ludzie nie wymyślą aby się tylko wzbogacić ![]()
Wszystkie smoczki są przereklamowane… to są jedyne słuszne dla naszych maluszków ;
![]()
![]()
z takim smoczkiem w buzi należy się tytuł najbardziej szpanerskiego dziecka na dzielni ![]()
Hahaha a najlepsze jest to ze ostatnio szukalam “ladnego smoczka” i tez wpadłam w takie klimaty . Az sie smiali ,ze mi taki kupią ![]()
![]()
129 złotych, za takie coś? ![]()
Napewno w sprawach skórnych odrazu bym poszła do alergologa bo mialiesmy straszny problem z plamami na klatce piersiowej i pod pachami i chodzilismy do roznich lekarzy i nic w koncu poslzismy do alergologa i pani nam przepisała maść ktora jest świetna odrazu wszytko znikneło. A jesli chodzi o wyprawke napenwo bym nie kupiła drugi raz otulacza nam sie wogole nie sprwdził i mała wolała spac w rożku i kocyku. Napewno tez bym zainwestowała w sterelizator do butelek bo przy pierwszym dziecku nie mielismy tego i wyparzałam butelki tradycyjnie a taki sterelizator to duze ułatwienie.![]()
![]()
No sterylizator to naprawdę ogromne ułatwienie przy butelkach.