Czy misie szumisie są warte zakupu?

Oj tak , byłam na kilku grupach i wolałam nie napisać nic żeby zaraz mnie nie zlinczowano więc po co taka grupa… to grupki dla kobiet które chcą się wyżyć , gdzieś już pisałam że powinny takie powstać grupy hejterek niech się obrzucają codziennie w komentarzach blotem i sobie tam ulżą.

Tylko wiesz wtedy by były tam same baby bez serca to co to dla nich za przyjemność jak nikogo nie obrażą bo spłynie jak po kaczce :see_no_evil:

Niby tak ale wiesz czasami to działa tak że jak jedna drugiej wylewa to ich to dodatkowo nakręca i tak sie nawalają słownie w komentarzach. Jak czasem czytałam takie komentarze takiej nawalanki to mi by się po pierwszej negatywnej odpowiedzi odechciało marnować nerwy na taką osobę a są ludzie które jak widzę nie dają za wygraną :see_no_evil:

Od momentu kiedy mozna komentowac jako anonim to w ogole sie ludziom w tylkach poprzewracalo :face_with_peeking_eye:
Niestety pod ta przykrywka to w ogole czuja sie bezkarni
Niedawno skomentowalam post na mojej lokalnej grupie , z kultura , pochwaliłam inicjatywę, w odpowiedzi dostalam same epitety od po 1 jednej osoby z anonima a drugiej ,ktora ma wpisane , ze mieszka gdzies na drugim koncu polski :see_no_evil:

Nooo to jest przykre, bo jeszcze jak nie mozna bylo pisac z anonima to niekoniecznie komis chciało sie robic fejk konto aby hejtować innych. A teraz ustawiasz anonim i zero hamulca. Aczkolwiek admini widza kto to pisze, wiec ten anonim na na 100% anonimowo

3 polubienia

Właśnie ci anonimy to jak są takie odważne aby komuś ubliżyć to niech nie ustawiają sobie anonima .

Mała aktualizacja - pediatra powiedziała, żeby dawać priobiotyki i poleciła jeszcze vivomix, natomiast dzień później położna która u nas była powiedziała, że nie ma potrzeby, zwłaszcza, że po antybiotyku w szpitalu mały je dostawał więc już wystarczy. Ostatecznie od kilku dni Nie dajemy żadnych i od kiedy nie dajemy jest spokój, nie ma tego ryku i płaczu który był :face_with_peeking_eye:🩵

5 polubień

To ciesze się, mam nadzieję że to właśnie problem był od tego probiotyku :slight_smile:
I znowu się potwierdza, że co specjalista to opinia…
My swojemu też nie podajemy i ja generalnie wychodzę z założenia że czym mniej tym lepiej tych specyfików :smiley:

1 polubienie

My tak samo. Probiotyk podajemy tylko przy infekcjach, biegunkach, Ale nigdy ciągle, zazwyczaj tak do 2 tyg po infekcji

1 polubienie

U nas starszak dostaje probiotyk tylko w sezonie infekcyjnym, w okresie letnim / wiosennym nie podajemy nic. A naszej malej tylko witaminę d3 ( o ile nie zapominę :sweat_smile:)

Pisałam tu ostatnio że mam 2 szumisie i super ekstra ale okazuje się że najlepszym szumisiem mojego syna jest mama :face_with_peeking_eye: tylko mama robi idealny szum :sweat_smile:

O to super :blush: trzymam kciuki żeby było już tylko coraz lepiej.

1 polubienie

Ja też probiotyku nie podaję małemu , podawałam na początku ,od kilku miesięcy dostaje tylko wit d i jak narazie mi wogule nie chorował.

Ja juz tez nic innego oprocz witaminy d3 nie podaje , mala dostawala dlugo , bo byla na antybiotykach w szpitalu po porodzie , ale teraz jak juz sie nic nie dzieje to nie widze sensu

Ja tak samo , u nas mały był po cc i podawałam przez pewien czas ale stwierdziłam że bez sensu . I wydaje mi się że lepiej się czuje

My miałyśmy coś na podobę misia szumisia tylko żyrafę żeby sprawdzić czy podoła ale Amelka się jeszcze bardziej denerwowała. Jedyne co ją uspokajało to jak szłyśmy przy jakiejś budowie to dźwięki maszyn :sweat_smile::sweat_smile:

Chociaż nie powiem teraz jestem w ciąży i tak mnie kusi trochę ten szumis

1 polubienie

Mi dziewczyny odradziły szumisia i nie kupiłam ostatecznie . Ale na vintedzie widziałam za niewielkie pieniądze ludzie sprzedają :blush:

2 polubienia

U mnie tez sie szumisie nie sprawdzily , mialam 2 , szumisia krolisia i wydre z FP , mala wzgardzila . Moze sprobuj najpierw na youtubie i zobacz jak mala bedzie reagowac , jeju edytuje , bo nie doczytalam :see_no_evil:
Jak urodzisz to sprawdz sobie najpierw na yt , albo tak jak Pati mowi, na vinted naprawde nowiusie sztuki mozna kupic za grosze

1 polubienie

Ja kupiłam królika z szumisia jakiś stary model za 30zl , tak na próbę i akurat myślę że moim pomaga to w zasypianiu :smiley: zwłaszcza jak starsza siostra buszuje naokoło i nie potrafi cicho mówić :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja kupiłam Szumisia i używałam go, jak córka była mniejsza, ale szczerze mówiąc, sama nie wiem, na ile realnie pomagał, a na ile to był przypadek. Teraz, jak jest trochę większa, to już w ogóle o nim zapominam i leży nieużywany. Jednak co do samych szumów, to myślę, że na pewno pomagają w zasypianiu. Pamiętam, jak moja mama przy mojej młodszej siostrze włączała inhalator siostra przy tym dźwięku usypiała błyskawicznie! Więc jakaś metoda w tym szumieniu na pewno jest, tylko kwestia tego, czy akurat miś u Was zadziała, czy może wystarczy jakiś inny ‘szumiący’ sprzęt domowy.