Czym odplamiać dziecięce ubranka

PattMaz no tak mi się wydaje dlatego nawet do głowy by mi nie przyszło żeby używać go jako odplamiacza do tkanin 

Ja bym się bała domestosem

Domestos tylko na całe białe tkaniny bo w przeciwnym razie tak jak piszecie kolor schodzi i są brzyskie plamy na stałe. I to na prawdę na mega króciutko się nakłada, tylko żeby zaprać i od razu zmyć wodą i dobrze spłukać, spróbójcie na białych ścierkach np. To sposób mojej mamy.

Ja czasem dodaję Domestos do prania białych firan.Rzadko tak robię bo boję się,że skruszeją ale raz do roku...

Do białych firan dodaje trochę sody i kwasku cytrynowego

O kwasku cytrynowych też słyszałam ale nigdy nie stosowałam. 

Ja też często sodę albo proszek do pieczenia do białego, ale to tak, żeby kolor odświeżyć niekoniecznie coś odeprać. 

Sodę słyszałam na brzydkie zapachy 

Z soda trzeba uważać.bo działa wybielająco 

aneczka to chyba właśnie o to chodzi z sodą, że ma wybielić plamy ;)

domestosu nie używałam bo jesli po oxy sub ma uczulenie to nie wiem co byłoby po domestosie, a pozatym on niszczy ubrania

pozostał mi vanish ale tez boje się uczulenia, może spróbuje z sodą jeszcze na tych białych bodach

Megg ale tak jak napisała PattMaz też na brzydkie zapachy. Więc trzeba uważać żeby tylko przy jasnych kolorach używać a najlepiej do białego 

W życiu nie używałam ani sody ani proszku do pieczenia ani żadnych z takich "domowych sposobów" 

Domestos to tylko do swoich, boję się dziecięcych odplamiac. Ostatnio białe trampki z żółtych plam odplamialam i super zeszło. 

Domowe sposoby bardzo czesto się sprawdzają:) sama mam ciągle w domu ocet do walki z kamieniem. 

Ostatnio kupiłam do plukania coccolino różowe i tak pachnie, że moglabym robić pranue codziennie :)

A moje białe trampki trochę zżółkły i myślicie ze domestosem można je wziąć i nic się nie stanie? 

Ja ocet do kamienia w czajniku. Soda z octem do przypalonych blach z piekarnika. Do firanek trochę sody i proszku od pieczenia. 

Wypróbuję, bo do tej pory chwaliłam Oxy ( miałam w proszku, fioletowe opakowanie), ale nie daje rady na wszystkie plamy i część również ubranek odplamiacz mi zniszczył, wybarwiając kolory 

Na niektore plamy chyba nic nie jest w stanie pomóc. Zwlaszcza jak nie zajmiemy się nimi od razu. 

Też tak sadze. 

Aga myślę że czasem nawet jak od razu zapierzemy to i nie wszystko zejdzie