Czym smarować niemowlę po kąpieli?

Magicznypazur nie nie skorzystałam z tej promocji. Nie widziałam potrzeby takich zapasów robić. A w danej chwili wszystko mam

Ja tam uwielbiam zapasy. Mam zapasy wszystkiego, z jednej strony to dobrze, a z drugiej strony to zamrażanie pieniędzy. Pomyslalam sobie jednak, że zaraz będzie drugie dziecko i warto skorzystać z promocji, ponieważ sie nie zmarnuje:-)

Aga niby tak ale nie mamy pewności że dla kolejnego dziecka będą odpowiadać takie same kosmetyki

Ja tam lubię zrobi sobie zapas ale teraz przy tej promocji jakoś nie było mi po drodze do Roska może następnym razem 

Ja w rosmanie kupowałam tylko słoiczki z promocji i chyba dwa razy pampersy jak były w dobrej cenie. Pozostałe kosmetyki kupuję w aptece internetowej. Też lubię mieć zapas, wolę jak trochę poleży niż gdyby miałoby braknąć i miałabym szukać na już.

Do nawilżania skory dziecka od używam od początku emolium. 

Aneczka, to wykorzystam je dla obecnego :-) Bardzo lubi sie kąpać, zresztą jest kąpany codziennie, więc trochę tych płynów jednak idzie, zwłaszcza jak kapie mąż, to wtedy już w ogóle... Chwali się tylko ile pąpek nacisnał żeby wykąpać malego, ale jak mają radochę, to nie marudzę. Daty ważności są bardzo odległe, więc głowę mam spokojną. 

to ja Aga K mam podobne zdanie. Lepiej jest mieć więcej niż za mało.

Aga nie każdy lubi robić takie zapasy :) u mnie aż tyle nie idzie żeby takie zapasy robić. 

Ja tam nie jestem za robieniem zapasów wszystkie zakupy robię na bieżąco . Czasem jak jest promocja to kupie paczkę czy dwie pampersów . Chusteczki kupuję w kartonie bo taniej i też w Rossmanie ich nie ma a tak to wszystko na bieżąco . 

Aga ja jak kompletowałam wyprawkę to miałam mnóstwo kosmetyków , każdy jeszcze coś kupował więc miałam mały skład jeszcze z różnych firm . Chusteczek to miałam mnóstwo i okazało się że syn ma uczulenie dlatego używamy z wody . Wszystko wykorzystałam ale mimo wszystko bez sensu robić zapasy jak nie wiadomo jak będzie . Możesz w razie czego wykorzystać dla starszego. Z drugiej strony dobrze jest mieć ta paczkę więcej bo może zabraknąć w nieodpowiednim momencie .

Pati jestem tego samego zdania nie amnco dużych zapasów robić. Wiadomo box chusteczek (7 opakowań) czy 2 boxy pampersów bo była wtedy promocja to rozumiem. Ale wtedy kiedy mamy pewność że zużyjemy.

Bo co z tego że nakupimy nie wiadomo ile boxow pampersów skoro.moze się okazać że już trzeba przejść na większe i nie zużyjemy ich

Ja jak mam czegoś więcej to jestem spokojniejsza że po prostu czegoś nie braknie. Wiadomo że teraz w sklepach jest wszystko ale nie zawsze mamy możliwość odrazu jechać do sklepu 

Robię zapasy tylko tego, co wiem, że wykorzystam. Nie kupuję byme jakiego płynu do kąpieli, tylko sprawdzony - wiem, że mały nie ma uczulenia. Jeśli chodzi o pampersy, to moim zdaniem to idzie wyczuć, kiedy będziemy przechodzić na inny rozmiar... Wiadomo, że jak.dziecko ledwo się urodzi, to nie robi się niewiadomo jakich zapasów, ponieważ szybko wyrasta z rozmiaru 1, czy 2, ale już 3 trochę ponosi, a 4 to już mamy bardzo długo i pewnie będziemy mieć jeszcze dużo czasu. 

Jeśli chodzi o kupowanie przez innych, to najbliżsi się raczej konsultują w sprawie tego co jest potrzebne i może to nie norma, ale nie dostałam praktycznie nic, co mi się nie przydało:-)

U mnie zapas to max 1 butelka. A pampersów max 2 boxy. Często są promocje sklepy też blisko więc uważam że nie ma co robić zapasów nie wiadomo jakich 

Ja ostatnio bardzo duzo kupuje przez internet meza niema jestem sama z dzieciacakami podwojny wozek zakupy to nie bardzo wiec zamawiam kurierem i tyle ... Pampersy np też biorę dla mLego na allegro w boxe po 300 cps sztuk misia zaklada jeszcze dade więc jak jest promka i jest maz to mi kupuje zebym miala na dłużej 

Aneczka, kto co lubi. Ja mam gdzie to trzymać, więc nie ma dla mnie żadnego problemu:-)

Każdy robi, ja uważa za słuszne. Jedne mamy robią większe zapasy, inne mniejsze. Więc ja nie widzę problemu, by robić większe zakupy, jeśli się ma na to miejsce i pieniądze.

Jeśli się wykorzysta to jak najbardziej ale zapas jak nie wiadomo jak dziecko zareaguje jak się urodzi to już inna sprawa . 

Sylwia ja też uwielbiam zakupy przez internet dużo wygodniej . Mi samej z wózkiem się wybrać na zakupy to masakra nie mogę się skupić , mało miejsca między półkami dlatego jeździmy do dużego supermarketu i spokój 

Ja tam dla dzieci kupowalam jeden balsam. Jak byl dobry to kupilam potem kolejny. Nigdy nie robilam zapasu. Co jakis czas zmienialam kosmetyk. Ale zawsze powracalam do firmy babydream. Najbardziej pasuje. 

Teraz wszystko poszlo w gore. Gdzie nie pojde do sklepu to lapie sie za gowe. Strasznie wszystko zdrozalo i to  praktycznie wszystko na raz. Czasem sie zastanawiam jak to wszystko bedzie u nas wygladac i czy nas bedzie stac. Jas tez ma prywatnie rehabilitacje bo na nfz nie ma i tez juz ceny do gory poszly. Mowia, ze jeszcze bedzie drozej. 

No tak jak ktoś lubi takie zapasy zrobić to czemu nie ;) 

Dokładnie jak się ma na to pieniądze i miejsce a to wykorzystamy to czemu nie :) 

Justynamama oj tak ceny wszystkiego tak poszły w górę że masakra. Zawsze wkurzona wracam z zakupów bo w siatce praktycznie nic nie ma a i w portfelu też :/