Czym smarować niemowlę po kąpieli?

Ja robię czasami zapas kosmetyku czy chusteczek jak jest promocja w aptece internetowej. Wiem, że prędzej czy później go zużyję. 

Pieluchy dość często są w promocji w biedronce więc dużych zapasów nie robię, ale śledzę gazetki na bieżąco i jak jest promocja to kupujemy paczkę.

Ale ostatnie dwie noce zaczął się u nas problem pieluszkowy, bo synek zaczął przesikiwać pampersa. Dwie noce z rzędu to nie będzie przypadek. Pampersa wymieniam przed spaniem, tj. około 20;30 do max 21 i w nocy nie zmieniam bo się wybudza, dzisiaj o 5;30 już był przesikany. Czy Wy wymieniacie pieluszki w nocy dzieciom? (myślę o 7-8 miesięczniach i starszych, bo maluchy to wiadomo, że praktycznie przy każdym karmieniu)

Megg ja mojej zakladam Pampers Dada ok 20 na noc. Potem zmieniam jak wstanie i zje. Czyli ok 8-9. Pampers wytrzymuje bez problemu. Raz może przeciekł nam. Córeczka ma 13 miesięcy

Megg zależy też czy synek Twój dużo pije . Bo u nas wygląda to tak że mój pije strasznie dużo potrafi na noc wypić 2-3 kubki niekapki i codziennie w nocy go przebieram żadne pampersy nie dają rady czy to Dada czy pampers tyle sika że pampersy na załadowane na maxa że tak powiem . 

Co do cen to jakaś tragedia wydaje się sporo a w torbie prawie nic nie ma . Dlatego ja od jakiegoś czasu planuje wszystko na tydzień do przodu . Planuje obiady tak żeby nic się nie marnowało . I zauważyłam że dużo oszczędzam jestem w stanie odłożyć pieniądze co wcześniej mi się nie zdarzało . 

Moja bardzo dużo pije. Tak samo je dużo owoców. Po nocy pampers jest tak ciężki i pełny że się zastanawiam jak dał radę 

pati1990 miałam to samo z moim synkiem... Bardzo często budził się przesikany, bo strasznie dużo pił i w dzień i przed spaniem.

Magicznypazur w dzień to rzadko się zdarza bo pilnuje ale czasem jest ok i za chwilę juz przesikany no ale w nocy to już gorzej czasem zmieniam prześcieradło bo tak narobi . Ale ostatnio to mnie w ogóle zdziwiło że miał całego pajaca mokrego łóżko itd a pampers suchy hehehe jak u was minęło samo? 

Meeg, ja mam w domu roczniaka i zmieniam mu raz w nocy pampersa, jeszcze chwilę temu zmieniała mu 2 razy. Chodzi spac o 20. Budzi się 2 razy ok. 24 i o 5. Raz dostaje mleko. Pampers zmieniam o 5, jest strasznie pełen i chyba powrócę do zmiany 2 razy. Nie jest odparzony, ale szkoda trochę, żeby spał w mokrej pieluszce. Zreszta nie ma co oszczędzać na pampersach

Ja swojemu jasiowi w nocy pampersa nie zmienialam. Moze z dwa czy trzy razy przesikal jak sie duzo przed spaniem napil. A tak to pampers swietnie wytrzymywal do rana. Jedynie jak kupe w nocy zrobil to juz mu zmienialam. Zuzi to musialam co noc chociaz raz pampersa zmienic. Potem jak podrosla to juz jej tez nie zmienialam. 

Moja na jedzenie nie budzi się w nocy więc nie zmieniam jej pampersa wytrzymuje od ok 20 do 7-8 rano casem.i 9

Ja teraz tez juz nie zmieniam w nocy pampersa. Chyba, ze tak jak mowilam kupa. Syn sie czesto w nocy budzi. Ale przewaznie nie jest glodny. Tylko raz jadl jak zaczal sie ostatnimi czasy budzic. 

Dziewczyny to jakie duże wasze dzieci były jak już nie zmienialyscie pampersów w nocy? 

Moje dzieci mialy jakos pol roku czy cos kolo tego okresu. 

Moja ma 4 miesiące i jak nie zrobi kupki w nocy to jej nie przebieram. 

Monia gdzieś od ok 3-4 miesiąca jak zaczęła przesypiać noce 

U mnie wstawanie w nocy do dzieci sie nie zmienilo bo jak wstaje do jasia to i do zuzi zajrze. Niestety jas w nocy spac nie daje. Dwie noce w tygodniu moge spac w miare slokojnie i sie jako tako wyspac. 

U nas od początku córeczka iała suchą skórę, jak była noworodkiem to stosowaliśmy parafinę. A obecnie mamy przez dermatologa zalecane emolienty  z firmy Dermedic Baby i Mediderm- krem.

Aneczka no to masz fajnie bo mój ma 3 i pół miesiąca i pobudka co 3 godziny. Nie za każdym razem ma siusiu ale z dwa razy jeszcze przebieram

Moje dzieci od urodzenia maja sucha skore. Pierw uzywalam emolium potem atoperal, a teraz z baby dream mam balsam. 

Monia moja czasami też w nocy się budzi ale żeby przytulić i dalej śpi. Albo słyszę jak np wierci się więc sprawdzam jak się ułoży. Czy nie trzeba jej podsunąć do góry czy poprawić kołdrę czy poduszkę 

Mija sie budzi zeby ja przytulic I idzie spac dalej.