Czym smarować niemowlę po kąpieli?

Mój na szczęście teraz przesypia całe noce budzi się o 5 rano napije się i śpi dalej cieszę się bo wróciłam do żywych chociaż wszystko może się zmienić jeszcze ze 100 razy . Co do kremów to mój na początku nie miał problemu używałam zwyklego balsamu dla dzieci teraz ma suchą skórę i używamy balsam do skóry AZS z ziaji 

O 5 jak wstanie to swiat i ludzie. Moj jas co 10 minut wstaje. Ale mam nadzieje, ze jak juz mu przejdzie to przespi cala noc. 

Nigdy nie mialam przypadku żeby budziła się co 10 minut

Ja mam. Wyobraz sobie, ze kiedys juz nie wytrzymalam i wlaczylam szumisia. Ale to nic nie dalo. Budzil sie doslownie co 10 minut. Maz mial na rano do pracy. Ja co zdazylam sie polozyc to juz wstawalam. 4:40, 4:50, 5 rano, a maz po 5 wyjezdza do pracy. Byl w szoku, ze co chwile sie budzi, a ja w ciagu dnia musze funkcjonowac. Zasypia kolo 6 i albo odsypia noc albo juz o 7 wstaje wyspany i zadowolony. 

Justynamamajasia współczuję 

Takie noce są na prawdę ciężkie. 

Ja dla małej mam mleczko do ciała z oillan i jest na prawdę super jestem bardziej zadowolona niż z emolium 

Dzis jas nie spal do samego rana, a ja jak odkladalam go do lozeczka to od razu krzyk i placz. 

My walczyliśmy o nie picie mleka w nocy i się udało. Podaję wodę. Wcześniej budził się dwa razy w nocy na mleko. Teraz budzi się raz i podaję mu butelkę z wodą. Myślałam, że pójdzie dużo gorzej to odzwyczajenie od nocnego jedzenia, ale ku zdziwieniu tydzień i po krzyku. 

Aga widzisz jednej pobudki mniej a z czasem zobaczysz ze nie będzie żadnej ;) 

U mnie caly czas bedzie wstawanie w nocy do dzieci. Moje w nocy nie jedza. Ale sprawdzam czy jest wszystko wpozadku i czy dzieci sa przykryte. Chyba, ze sa chore to nocki wtedy sa ciezkie. 

Justynamamajasia a przypomnij w jakim wieku są dzieci? 

Jas w tym roku konczy dwa lata, a zuzia cztery. 

I śpią w swoim pokoiku ?

Jas spi z nami w sypialni ale w swoim lozeczku. Zuzia spi w swoim pokoju. Juz niedlugo i jas bedzie mial swoj pokoj tylko musimy go wyremontowac. 

Justynamamajasia wstajesz do dwójki dzieci i sprawdzasz co noc?

My, kiedy się przeprowadziliśmy do nowego domu (3 tygodnie temu) "przeprowadziliśmy" synka z naszej sypialni do jego nowego pokoiku. Dobrze to zniósł, śpi nawet lepiej, także wszystko na plus. Myślę, że już śmiało roczne dziecko można dawać do osobnego pokoju, oczywiście, jeśli ma się ku temu warunki. Pewnie, gdybyśmy się nie przeprowadzili spałby nadal z nami, bo nie mielibyśmy dla niego osobnego pomieszczenia. 

To ja Aga to fajnie że dobrze śpi. A chodzisz w nocy sprawdzać czy wszystko w porządku? A w jakim łóżeczku śpi? Jeszcze w drewnianym ze szczebelkami czy już innym? 

Ja nie smaruje codziennie malutkiej. Dopiero jak zauważam że skóra jest sucha to smaruje oliwką 

Aneczka, wybacz, że dopiero teraz odpisuje. On nadal się budzi w nocy na picie wody, więc raz go odwiedzam. Zostawiam otwarte drzwi u niego i u nas w sypialni. Dzieli nas z 15 kroków, więc blisko. Śpi w drewnianym takim niemowlakowym, ale w sierpniu planuje mu zmienic, bo kupiliśmy takie rosnące z dzieckiem z ikei. To łóżeczko jest w bardzo dobrym stanie, więc planuje w sierpniu po porodzie dać bobasowi to łóżeczko.  

Natinka oliwka nie jest zalecana do smarowania ciała dziecka bo zatyka pory