Natinka oj wiem też kiedyś robiłam sobie napisy wlanie na ciele i wiem że to może być trudne bo jednak ręką chce inaczej narysować a jak się patrzy w lustro to też gorzej a bez ciężko dlatego ja sobie zwizualizowalam literki i nakładal am je w myślach na beUch odwrocalam je jak mam to narysowac i było prościej ale ytzeba się pilnować i tak.
Aiisa dokładnie ;) tyle ile dałam radę to wolałam patrzeć w dół niż do lustra
Natinka podziwiam że miałaś cierpliwość do tego ;)
Wg mnie powinien liczyć się pomysł i zaangażowanie w wykonanie pracy konkursowej. Wiadomo że profesjonalna fIrka to nie to samo co wykonanie własne.
Megg jestem tego samego zdania tym bardziej że często w konkursach niby liczy się kreatywność a jednak zawsze spotykam się z tym że wygrywa ktoś z naprawdę najwyższej jakości zdjęciami nawet bez pomysłu. Fakt zdjęcia są piękne ale sam fakt że nie są autorskie już powinien wykluczac z udziału a jednak jak kogoś stać na profesjonalne sesje to tym samym ma większe szanse na wygraną
Natinka, widzisz TY masz wrażenie, że jednak profesjonalne sesje wygrywają, a mi się wydaje, że jednak w wielu konkursach to właśnie kreatywność. Ja sama uwielbiam zdjęcia z sesji profesjonalnych, ale tam poza pięknymi ujęciami, dekoracjami itp, to kreatywności osoby ze zdjęcia raczej nie ma. Tylko, że ja też jako najpiękniejszą pamiątkę z ciąży to mam zdjęcia z profesjonalnej sesji. Takich rysunków nie mam na ciele, ale strasznie mi się podobają.
Mi też wydaje się że kreatywne wygrywają a nie profesjonalne
Ja jak widziałam to często te amatorskie zdjęcia wygrywają tylko z pomysłem. :)
To może zależy od organizatora. Nie raz miałam super kreatywne zdjęcia ale jednak aparatem z telefonu a okazało się że wygrywaly te profesjonalne właśnie. Strasznie jestem wtedy zła bo czasem człowiek się napracuje i nawymysla a tu ktoś zapłaci i już wygrywa
To prawda wszystko zależy od organizatorów. Czasami w regulaminie jest podane w jakiej formie oczekują odpowiedzi
Aneczka ale nie zawsze niekiedy jesy podane że zdjęcie i tyle a nie ma mowy że np chcą profesjonalne czy też własne zrobione. Zresztą aparatem w telefonie też super zdjęcia można zrobić.
Aiisa to tak. Tak samo kreatywna odpowiedź to wg nich może być wierszyk a może rymowanka a może fajna wypowiedź. Nie zgadnie się co się spodoba
To zależy jaki się ma aparat w telefonie, mój robi zdjęcia średniej jakości
Natinka mój w tel też jakoś super nie robi zdjęcia ale mam lustrzankę. Więc jakbym miała robić zdjęcie to ja bym wybrała
Wiele zależy od jury, nie wiemy czym się kieruje przy wyborze. My zgłaszamy do konkursu prace, które nam się podobają najbardziej, ale wiadomo-ktoś może mieć inny gust.
Megg to prawda. O gustach się nie dyskutuje
Dużo zależy od jury i od tego co było w planie jeśli xhdizi o konkurs warto pamiętać że przeważnie praca może być do czegoś użyta przez organizatora konkursu i niektóre firmy robią konkursy na wierszyki piosenki czy jakieś loga czy wierszyki o danym produkcie później mogą to wykorzystać bo zgodnie z regulaminem wyrażamy na to zgodę.
Aneczka no ja nawet zwykłej cyfrówki nie mam więc o czym tu gadać hehe
Natinka ja mam cyfrowy i lustrzankę. Choć czasem tym w telefonie ładne uda mi się zdjęcia zrobić. Choć aparatem lepiej bo włączam serię zdjęć i przy ruszającym się dzieci zawsze jakieś się uda wybrać
Ja lustrzanki nie mam nawey aparatu nie mam bo ten w telefonie w zupełności jest tak dobry że przewyższa niejedna cyfrowke. Ale marzę o aparacie lustrzance może jakiejś.