no i już tak jej zostało że nie chciała ssać piersi
Słyszałam że niektóre dzieci jak zasmakują butli to już piersi nie chcą. Mój w szpitalu był dokarmiany bo nie miałam pokarmu i strasznie się męczyłam z małymi brodawkami ale teraz na szczęście ssie bez problemu, a z ciągnięciem ma jeszcze trudniej bo przez sylikonowe osłonki:)
Tak to prawda że nie które dzieci nie chcą cyca jak posmakuje butlę nie muszą się wysilać i leci a cycek to wysiłek tak mówią
Ja zaczęłam dokarmiać syna w 4 mieisącu.
Również przestrzegali mnie, że jak dam butelke to nie będziejuż chciała piersi. A wcale tak nie było. Nawet miałam problem zeby zaakceptowala butle.
lepiej dokarmić niż żeby dziecko było głodne.
Oczywiscie, że tak. Głodny maluszek placze a my sie zastanawiamy dlaczego???
Pola na szczescie nie potrzebowała dokarmiania
moja starsz córka jak dostała butelke to niechciała piersi
Oboje moich dzieco potrzebowalo dokarmiania mlekiem modyf. córka bo kiepsko przybierala na wadze ur. sie jako wczesniak a syn bo sie nie najadal moim.
ja starszego syna dokarmiałam butlą i mu się spodobało, skutkiem było zaprzestanie karmienia piersią w 4 miesiącu
a u nas po butli córka chce deserek mleko z piersi chociaż na chwileczke. Następnie odwraca sie i idzie spać.
młodsza córka niechce butelki
a ja o polnocy wstaje zeby malej jeszcze flaszke jedna dac
u mnie jak zasypia ok 21 to jeszcze ok 1 w nocy pije mleczko i spi do rana juz bez wstawania na jedzenie
moj je o 20 i spi do 2 pozniej okolo 6, 7 rano znow chce jesc
nie zawsze sa to te same godziny czasem przespi mi cala noc bez budzenia sie na jedzenie
Mojemu synkowi jak ostatnio dałam mieszankę (pierwszy raz, bo byłam do tego zmuszona) to przespał od 20.30 do 4 ale na piersi też sobie nieźle radzi, bo od 21 do 3 (chociaż zdarzają się gorsze noce:)
ja małego od urodzenia dokarmiałam, a po 5tyg juz tylko butelka
ja karmiłam tylko 4 tygodnie a potem musiałam dać małej butle
ja karmiłam właściwie od początku bebilonem