ja wybrałam bebilon… później pediatra spytala mnie tylko jakie mleko podaje i stwierdziła że dobrze robie… nic więcej o mleku nie mówiła
mi nikt mleka nie doradzal…a te mu podpasowalo
ja też tylko jeden rodzaj wypróbowałam , małej posmakowało i tak zostałam przy tym
ja do 13 mc karmiłam swoim mlekiem. Moje dziecko nie zna innego
oczywiście rozszerzałam dietę z zaleceniami
ja karmiłam piersią 6 miesięcy potem mała zaczęła jeść mleko modyfikowane też mi pierwszy lekarz do którego mała była zapisana nie doradzał jakie mleko wybrać sama zdecydowałam a pediatra do którego obecnie chodzimy nie ma żadnych obiekcji w stosunku do niego
wg mnie dokarmianie dziecka butelka jest dobre tylko wtedy kiedy mama nie ma pokarmu lub jest on malowartosciowy, jakby nie bylo, najzdrowsze mleko jest mamy
ja też małej nie dokarmiałam tylko pomału wprowadzałam mieszankę ponieważ wprowadzenie jej z dnia na dzień nie jest zalecane aby całkowicie zrezygnować z karmienia piersią ponieważ nie mogłam dłużej tego robić ze względów zdrowotnych
Ja karmiłam tylko 3 tyg, i przeszlismy na butelko …ponieważ mała wcale sie nie najadała mogla lezec pol dnia przy piersi i nadal była głodna
ja zaczynam dokarmiac butelką
moja koleżanka nauczyła swoją córeczkę karmienia piersią w nocy a w dzień podawała mleko modyfikowane - myślę że to jest dobry pomysł dla kobiet które nie mają za dużo pokarmu
mój maluszek nie chciał butli jeść jak odstawił cycuszka tylko konkrety kaszki bardzo zajadał
sztuczny pokarm należy wprowadzać powoli
zaczełam dokarmiać sztucznym mlekiem w 6 miesiącu jak miałam zamiar wrócić do pracy
dokarmialam i wprowadzalam nowosci dzieciom od 3 miesiaca zycia
moj maly w szpitalu był odrazu dokarmiany
w szpitalu bardzo często zdarza się, że dokarmiają dzieci, co mnie wcale nie cieszy bo czasem niepotrzebnie ![]()
u nas na szczescie dokarmiaja
U nas nie pozwalają ani na dokarmianie ani na używanie smoczków
W moim szpitalu tam gdzie rodziłam bez problemu dokarmiali dzieci gdy byla taka potrzeba.
lepiej dokarmić butelką niż dziecko ma być głodne.