Dołącz do mam testerek! (lipiec 2026)

Spróbuj tego philipsa , my mieliśmy na samym początku i pasował nam .

2 polubienia

Każde dziecko inne. Takze nie ma co.patrzec na innych. Po prostu próbować jesli chcesz żeby smoczek mial :slight_smile: aczkolwiek wiadomo -, moze zaakceptowac lub w ogole nie.

Zdaje sobie sprawę że może być nie smoczkowe :face_with_peeking_eye: tak jak ja w dzieciństwie

No właśnie my kupiliśmy philips na samym początku nim poznałam primer. Nawet zachowałam jeden smoczek na pamiątkę :laughing::blue_heart:

Moje dziecko tez jest bez smoczkowe chyba po mnie bo ja też nie chciałam ale za to cyckowe jest bardzi i też chyba po mnie z opowieści mojej mamy :joy:

1 polubienie

Ja w sumie nie wiem jaka byłam u czy lubiłam smoczki. Muszę zapytać mamę. Ale wiem że nie karmiła mnie piersią. Moj synek jest napewno cyckowy :grin:

To mnie mama na butellke przerzuciła po 1 msc :laughing: a smoczka wcalald nie chciałam

Szybko Cię odstwiła od cyca :rofl: no czasami tak jest, że ten snoczek nie lo drodze

Twierdzila że nie miała pokarmu , ale myślę że tak jak mnie strasznie te duże piersi męczyły :laughing::laughing:

Moja mama też jakoś zdrowotnie nie mogła mnie i siostry karmić

U mnie prime dopiero się sprawdził od pół roku bo wcześniej wypadał, najbardziej lubią lovi dynamiczny. Ale córka teraz ma kryzys z zasypianiem i smoczek ją nie satysfakcjonuje. Nie wypluwa go ale płacze nie może się ułożyć, dopiero przy piersi zasypia…

Mój jak tylko dam smoczek od razu się krzywi że nic z niego nie leci i wypluwa :joy::face_with_peeking_eye: jak się mu go przytrzyma to possie chwilę :frowning: no nic zobaczę z innymi kształtami może bardziej płaskie mu podejdą

To może dobrze że nie chce/nie potrzebuje smoczka

To ja nawet nie pamiętam kiedy zaczęłam znów dawać ale tak mi się wydaje że jak synek miał około też pół roku i już zaczął siadać bo wtedy do wózka do spacerówki dawałam

U nas też prime dopiero od 6 msc, wcześniej avent, próbowałam z lovi dynamicznym ale miał za dużą tarcze na początek :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

1 polubienie

Tarcza w lovi dynamicznym u starszej córki się odbijała faktycznie. Przy bliźniakach jest okej, chyba mają szczuplejsze buźki :smile:

Mi też bardziej się sprawdziły te od Lovi jednak

Mówicie o tych po lewej czy prawej stronie ?

Prime to te po lewej a dynamiczne to po prawej

Ok bo na tym po lewej też jest napisane że dynamiczny i zgłupiałam