U nas przeważnie w piątek zawsze był kurier więc i pewnie tym razem tak będzie ![]()
Ja już widziałam cenę 130 za kg czereśnie
pamiętam jak rok temu miałam taką ochotę w ciąży zjeść , garstkę w ręku kupiam max 10 czereśni 12 zł kosztowało
dobrze że chociaż dobre były ![]()
O matko to na bogato ![]()
![]()
![]()
Ja się cieszę że tata ma sąsiada który ma pełno czereśni i nie jest w stanie ich przejeść więc się dzieli. Jeden sąsiad miał czereśnie takie wcześniejsze a drugi późniejsze więc miałam bardzo długo świeże dostawy czereśni. Codziennie jadłam 300-500 gram
googlowalam jaki jest limit dzienny jedzenia czereśni bo inaczej jadłabym więcej ![]()
o matko i córko te ceny to dramat
tez kupiłam właśnie rok temu w ciąży ale juz byly tansze duze i słodziutkie w biedrze jak malo kiedy
pozniej miałam jeszcze na osiedlu “domowe” pycha
Tez mam takiego sasiada daje wiaderko czeresni a takie slodkie czerwone mniam ![]()
![]()
![]()
Robimy ogród na działce, koło budowy i mówię już do męża koniecznie z 4 drzewka minimum czereśni
, nie będę tyle płacić za owoce a te uwielbiam
a z drugiej strony mogę być bogata
jak sprzedam za 130 za kg ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dla Canpolek zrobisz rabat?![]()
Ja bym mogła jeść kg , tak uwielbiam czereśnie
zazdroszczę tym co mają dostęp do nich ![]()
![]()
@MamusiaNM zaprosze was wszystkie jakiś rabat się znajdzie ![]()
![]()
tez uwielbiam ale takie duze i slodkie szczegolnie
hah nie wiem czy wszystkie pomieścisz, najwyzej będziemy staly w kolejce jak do automatu z butelkami
A jeszcze na forum się dowiedziałam , że w tym czereśniach jest dużo robaków a ja nigdy nie zaglądałam ![]()
![]()
Oooo ja nieraz zajrzałam ale jak w pierwszych nie byli to już obstawiałam że w kolejnych nie będzie i dalej też nie sprawdzałam ![]()
sa odmiany ze bardzo duzo i zalezy jak uprawiane czy pryskane czy nie . zazwyczaj im bardziej naturalne tym wieksza szansa i więcej robaków
mnie osobiscie z robakami obrzydzaja i nie jem
tak samo grzyby
Moja teściowa ma ale są zazwyczaj jak pojedziemy wyjedzone już przez szpaki a czasami mają robaki i są to z tych małych czereśni z ja lubię te duże bomby ![]()
Kupuj śmiało, będziesz zadowolona 🩵 ja skusiłam się i naprawdę to był świetny wybór ![]()
nie wiem jak u was ale u mnie zaaktualizowany status paczki , email prztszedl ze odebrał kurier
Paczucha juz w drodze u mnie ![]()
![]()
jutro testowanko !
Ja też czekam! Zwłaszcza, że wzięłam rozmiar stanika mniejszy niż ten który sama kupiłam i jestem bardzo ciekawa
![]()
Hahaha! Ja zrobiłam to samo!
I biję się z myślami czy był dobry pomysł
jutro jak paczka już dotrze, to będzie wielka chwila prawdy ![]()
![]()
hah a ja myslalam ze tylko sama zaryzykowalam:rofl:![]()
hah jest nas więcej ![]()