Racja ja również przykładam do skroni 🩷
@Patrycjaw25 @Kalusia161 @Kikip @Mamii bardzo dziekuje
nie sadzilam, ze ktokolwiek moj brak zauwazy, a tym bardziej powrot po kilku miesiacach ![]()
Poraz kolejny przekonuje sie ze mamusie z forum to internetowe przyjaciolki ![]()
Ja już czekam aż będą truskawki chociaż przy tej suszy co teraz była to słyszałam że może być problem i z jabłkami i z truskawkami ze wszystkim
Ja liczę że truskawki będę mieć w ogródku bo codziennie intensywnie podlewamy, ale z jabłkami faktycznie może być problem bo jak kwiaty zaczęły kwitnąć to były przymrozki, więc raczej jabłek w tym roku nie będziemy mieć swoich ![]()
Widziałam w biedrze że się chwalą już Polskimi truskawkami
Widziałam też mnie kusiło czy nie kupić ale boję się na ile one są wartościowe
ta… nawet kupilismy te “polskie truskawki”
I co, oszustwo ? Czy jak?
jednej paczki nawet nie spróbowaliśmy bo na deugi dzien byla spleśniała
a pierwsza tylko truskawke miala z nazwy
my przywyklismy do dobrych z dobrego źródła i moze dlatego
Tak w ciazy niestety trzabylo pocieszyc sie chlodniejsza woda , naprawde niczego mi tak nie brakowalo jak wlasnie tycj kąpieli ![]()
@Hedwiga pewnie , ze zauwazylysmy ! I naprawde ciesze sie , ze wróciłaś ![]()
Co już ząbki?
Nie strasz mnie
właśnie nieraz myślę co u Was , rodzilyśmy podobnie i rozumiem Twoja nieobecność
mnie tutaj już też coraz mniej
Mogą nie być słodkie jeszcze bo nie było słoneczka za bardzo
a to napewno
ja co roku kupuje ale w pozniejszym czasie, zalezy od roku mniej więcej koniiec maja do początku czerwca stacjonarnie i sa pyszne
O tak ale to bliżej czerwca pewnie …. My też kupujemy na kobiałki
Ja kupilam w tamtym roku sadzonki truskawek , mualy byc takie dorodne i pyszne a byla taka lipa , ze szkoda mowic . Ogolnie to chodzilam plewilam , dbalam a pozniej sie okazalo , ze im bardziej zarosniete truskawki tym lepsze
w tym roku daje im szanse , olewam je totalnie , niech zarosną i zobaczymy czy bedą lepsze ![]()
Miałam to samo, dwa razy kupiłam bo nie mogłam wytrzymać
za jednym razem spleśniałe na drugi dzień a za kolejnym już część od razu jak się dobrze przyjrzałaś. Więcej się nie nabrałam i twardo czekam nie kupuję na razie
A to nie jest tak że w pierwszym roku od wsadzenia jest mało truskawek? W drugim jest najwięcej? My tak robimy że mamy 2 rzędy starszych sadzonek i 2 nowszych. Z tych dwuletnich miałam pełno truskawek, już nie miałam co z nimi robić a z tych nowych sadzonek było bardzo malutko truskawek.
czasem też dużo zależy od odmiany
ja miałam od sąsiadki truskawki "bezobsługowe " a rosly takie ogromne większe niz śliwki deserowe
nieraz lezac obok mandarynek ciezko było wybrać co większe ![]()
![]()
ale… wykosili rozwalili i po truskawkach
O tak
czerwcowe truskawki są najsmaczniejsze ![]()
![]()
zdecydowanie tak ![]()
ja zawsze jak slysze od niej ze ostatnie partie to biorę wiecej i mroze . pozniej wole je wyjąć niz jakiekolwiek inne kupic