Dołącz do Mam Testerek! (maj 2026)

Racja ja również przykładam do skroni 🩷

@Patrycjaw25 @Kalusia161 @Kikip @Mamii bardzo dziekuje :heart: nie sadzilam, ze ktokolwiek moj brak zauwazy, a tym bardziej powrot po kilku miesiacach :slight_smile:
Poraz kolejny przekonuje sie ze mamusie z forum to internetowe przyjaciolki :heart:

6 polubień

Ja już czekam aż będą truskawki chociaż przy tej suszy co teraz była to słyszałam że może być problem i z jabłkami i z truskawkami ze wszystkim

Ja liczę że truskawki będę mieć w ogródku bo codziennie intensywnie podlewamy, ale z jabłkami faktycznie może być problem bo jak kwiaty zaczęły kwitnąć to były przymrozki, więc raczej jabłek w tym roku nie będziemy mieć swoich :frowning:

Widziałam w biedrze że się chwalą już Polskimi truskawkami

Widziałam też mnie kusiło czy nie kupić ale boję się na ile one są wartościowe

ta… nawet kupilismy te “polskie truskawki”

I co, oszustwo ? Czy jak?

jednej paczki nawet nie spróbowaliśmy bo na deugi dzien byla spleśniała
a pierwsza tylko truskawke miala z nazwy
my przywyklismy do dobrych z dobrego źródła i moze dlatego

Tak w ciazy niestety trzabylo pocieszyc sie chlodniejsza woda , naprawde niczego mi tak nie brakowalo jak wlasnie tycj kąpieli :see_no_evil:
@Hedwiga pewnie , ze zauwazylysmy ! I naprawde ciesze sie , ze wróciłaś :heart:

1 polubienie

Co już ząbki?:see_no_evil: Nie strasz mnie :rofl: właśnie nieraz myślę co u Was , rodzilyśmy podobnie i rozumiem Twoja nieobecność :smile: mnie tutaj już też coraz mniej

1 polubienie

Mogą nie być słodkie jeszcze bo nie było słoneczka za bardzo

a to napewno
ja co roku kupuje ale w pozniejszym czasie, zalezy od roku mniej więcej koniiec maja do początku czerwca stacjonarnie i sa pyszne

O tak ale to bliżej czerwca pewnie …. My też kupujemy na kobiałki

Ja kupilam w tamtym roku sadzonki truskawek , mualy byc takie dorodne i pyszne a byla taka lipa , ze szkoda mowic . Ogolnie to chodzilam plewilam , dbalam a pozniej sie okazalo , ze im bardziej zarosniete truskawki tym lepsze :rofl: w tym roku daje im szanse , olewam je totalnie , niech zarosną i zobaczymy czy bedą lepsze :grin:

1 polubienie

Miałam to samo, dwa razy kupiłam bo nie mogłam wytrzymać :smiley: za jednym razem spleśniałe na drugi dzień a za kolejnym już część od razu jak się dobrze przyjrzałaś. Więcej się nie nabrałam i twardo czekam nie kupuję na razie

1 polubienie

A to nie jest tak że w pierwszym roku od wsadzenia jest mało truskawek? W drugim jest najwięcej? My tak robimy że mamy 2 rzędy starszych sadzonek i 2 nowszych. Z tych dwuletnich miałam pełno truskawek, już nie miałam co z nimi robić a z tych nowych sadzonek było bardzo malutko truskawek.

czasem też dużo zależy od odmiany
ja miałam od sąsiadki truskawki "bezobsługowe " a rosly takie ogromne większe niz śliwki deserowe
nieraz lezac obok mandarynek ciezko było wybrać co większe :rofl::rofl:
ale… wykosili rozwalili i po truskawkach

O tak :star_struck: czerwcowe truskawki są najsmaczniejsze :heart_eyes::heart_eyes:

1 polubienie

zdecydowanie tak :smiling_face_with_three_hearts:
ja zawsze jak slysze od niej ze ostatnie partie to biorę wiecej i mroze . pozniej wole je wyjąć niz jakiekolwiek inne kupic