O tak ja właśnie też pamiętam u mojej ciotki były takie mniejxze truskawki ale słodziutkie, zrywaliśmy i potem zgniatało się z cukrem i śmietaną…to są dopiero smaki lata ![]()
Oooo zjadłabym truskawki prosto z działki
takie słodziutkie i czerwoniutkie
Truskawki to moja top zachcianka ciążowa
czekam aż pojawi się sezon w pełni . Te z biedronki jadłam ![]()
ale lepiej nie przesadzać z ilością bo tam na pewno dużo więcej nawozu niż dobrego ![]()
![]()
Truskawki Truskawkami a poziomki mniam ze śmietana ubierane, to był mój deser dzieciństwa ![]()
nabijałam je ba źdźbła traw pierwsze hihihihi
Ja jak byłam mała to moja babcia mi dawała poziomi ![]()
Mmm uwielbiam takie
Ale trzeba jeszcze trochę poczekać za takimi dobrymi
Czekam jeszcze na borówki amerykańskie takie prosto z krzaczka ![]()
![]()
Ooo to też się nie mogę doczekać
mnie wkurzają te ze sklepu jak często jest pleśń ![]()
O moja mam zawsze zamawia u znajomej borówki amerykańskie iOS chłopa i są mega słodkie
Wczoraj kupiłam i modsza zjadła na 3/4 opakowania a dziś borówkowa kupencja
jak klesk wyglądała ![]()
![]()
Ja czekam na swojskie borowki , juz są male na krzaczkach to bedzie co zbierac
chociaz jak mam byc szczera to nie wiem czy wytrwam i czy sie nje zlamie zeby jednak kupic ![]()
I takie swojskie są najlepsze ![]()
![]()
Ja czekam na malinki i truskawki z ogrodka uwielbiam swojskie ![]()
Ja kupuję amerykańskie w biedrze to 300g i są dobre, słodkie i zjadam do owsianki
Ja mam posadzoną jeżynę i malinę w zeszłym roku malina nie dała rady jest nowa zobaczymy A jeżyna widzę że chyba w tym roku da radę
Ja w tym roku pierwszy raz bede miala swoj winogron , jablka , gruszki , borowki i maliny . W tamtym roku nic z tych rzeczy nie zdazylo wydac plonow a w tym juz zapowiada sie , ze jednak cos z tego bedzie ![]()
U moich rodziców zawsze jest dużo winogron , tak samo u teściów ![]()
Ja posadzilam dopiero w tamtym roku , dlatego nie bylo owocow . W tym mam nadzieje , ze beda . Zreszta juz cos tam jest ![]()
O jeszvze mam nadzieje na kiwi , ale to na jesien dopiero wiec czekam