Dołącz do Mam Testerek! (maj 2026)

O ! My kupiwalismy w dino jakis czas temu arbuza i tez mega pyszny , slodziutki i nie wyszlo za niego duzo , ale juz nie pamietam ceny :sweat_smile:

Ja to bardzo czekam na sezon owocowy :grin: truskawka, malina, czerśnia, arbuz :smiling_face_with_three_hearts:

Ooo mniam! Też bym zjadła :face_holding_back_tears:

Ja ostatnio kupiłam wielkiego arbuza w Dino, przekroiłam go a czerwonego było jak w arbuzie mini :watermelon: do tego papierowy bez smaku :see_no_evil:

Tez dzisiaj jadlam z biedronki i pyszny :wink:

Arbuzy mniam :slight_smile: lubie te baby arbuzy :slight_smile: mini :slight_smile:

Mnie mąż uraczył truskawkami kupionymi w trasie przy drodze.
Dobre byky :heart:
Jutro w biedrze bede na arbuza polawsć

No mam nadzieję, że wyjdą bo to różnie bywa sama wiesz

Oooo ale to jeszcze nie ta cena. Zawsze kupowałam za 9,99zl…. Ale może kupię do torcika na roczek jutro.

U mojej teściowej są winogrona. Bardzo dużo. Nawet nalewki z nich robię i soki.

@karolina27034 widzialam dziś w Biedrze ale się nie skusiłam bo nie wiedziałam czy słodki… w ogóle zrobili taki koszyk w którym są połówki i ćwiartki arbuza, melona, ananasa itd Kiedyś tego nie było. Jutro wyślę męża do biedry po arbuza skoro polecacie :smiling_face_with_three_hearts:

@Mamuska357 ja wlanie kupiłam takiego przekrojonego , żeby nie ryzykować gdyby był nie dobry :slight_smile:
U babci mamy takie dobre winogronka w sadzie :heart_eyes::heart_eyes: ale dopiero we wrześniu październiku są idealnie dojrzałe :cry:

próbowalyscie miec kiedys swoje arbuzy ?
teściowa zawszs pyszne ma Co roku swoje
ja raz posialam i rosl maly arbuz ale braklo wody i padl

Nie, ale teściowa ma dynie :upside_down_face:

Mój tata miał w tamtym roku . Zupełnie inny smak niż sklepowe , urosły takie małe kuleczki ale za to jakie dobre :heart_eyes:

dokladnie, imny smak i slodycz czasem ma ogromne… ale trzeba uwazac bo jak urośnie duzy i susza przyjdzie to robi sie pusty niestety

Aż wróciłam ponownie do zdj , i byłam pewna że to poziomki :sweat_smile:

1 polubienie

A to się sadzi z nasionek?

tak, co roku zostawiamy nasionka i suszymy je by nie zapleśniały. pozniej na wiosne siw sieje
albo po prostu zostawia arbuza nie zbiera go i on sam sie “sieje”
w ten sam sposob powyrastaly mi cytrusy i z pestki avocado

Ooooo super. Nie wiedziałam że w naszym klimacie arbuzy dają radę w ogródkach :grinning::face_with_peeking_eye:

Oo mój mąż uwielbia arbuza już widzę jak za niedługo z całym do domu wparuje :rofl: o dzieciaki rzucą sie na niego :rofl:
@Mamuska357 mój tata opowiadał że kiedyś sadzili w polu , a wujek pracował gdzieś gdzie wywoził te arbuzy podpsute ze sklepów i przywiózł kiedyś na pole żeby przyorać i wyrosły mieli ponoć wysyp arbuzów :smile:

Ale super. Mieć własnego arbuza tak jak dynie to super sprawa. Ja bardzo lubię arbuzy :face_with_peeking_eye: