Domowe sposoby na łagodzenie infekcji intymnych

Dermatolodzy są najczęściej też wenerologami, więc mam nadzieję, że moja Pani dermatolog-wenerolog słusznie zrobiła :stuck_out_tongue: ten Cenkopil jest specjalnie delikatniejszy trochę :wink: no jak na razie wydaje mi się, że obie konsultacje i u ginekologa i dermatologa mi pomogły :slight_smile:
Z resztą czas pokaże :wink:

1 polubienie

Super ,dobrze że już lepiej bo to straszna meczarnia jest dla kobiety , a obowiazki domowe same się nie zrobią chodzić trzeba a tu taki dyskomfort . Super że leki pomagają :smiling_face_with_three_hearts:
Jam już przestaniesz stosować leki polecam odbudowe flory ja stosuję to

2 polubienia

Miałam je w ciąży i naprawdę są fajne

1 polubienie

Ja też to stosowałam przy antybiotykoterapii i potwierdzam że jest bardzo przydatne

1 polubienie

No podobno najlepszy sposób to wietrzenie narodowe , ale ja jakoś nie potrafię i tylko piżamy a jeśli mam koszulę co się rzadko zdarza to muszę mieć jakieś pantalony .

1 polubienie

O tak też używałam i się sprawdziły :slight_smile:

1 polubienie

Znam ten ból i nie raz miałam różne infekcję.
Jak wyjdziesz z infekcji moge Tobie polecic preparat dla kobiet z Healthlabs.care IntiMe. Od kiedy robilam sobie kuracje raz w roku(3 miesiace) infekcje odeszly w zapomnienie.

1 polubienie

@MamaSloneczka super , że wspomniałaś o mężu bo mało kto myśli o mężczyźnie w tej sytuacji. A słusznie piszesz , oni też powinni o to zadbać

2 polubienia

Super że jest już ci lepiej :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face:

1 polubienie

Tak na szczęście u mnie ginekolog sam odrazu przypomina że leczyć mam się nie tylko ja ale i mąż.

2 polubienia

Dobry ginekolog Ci się trafił , a wcale nie każdy taki jest .

Powiem ci że tak , jest naprawdę super , jest ordynatorem na ginekologi, ogólnie mam do niego zaufanie, prowadził moje dwie ciążę. Jak by mi się zdażyło jeszcze kiedyś być w ciąży choć nie planuje :rofl: to jak by jeszcze pracował napewno prowadził by moją kolejną ciążę :smiley:

1 polubienie

No ja bym wróciła do tego co ostatnio :slight_smile: pierwsza mnie zawiodła

Ja przerobiłam kilku ginekologów , jak mieszkałam w Lublinie to po drugim poronieniu jedna z pacjentek poleciła swojego ginekologa i wtedy do niego się zapisałam po wyjsciu ze szpitala i do jiego już chodziłam cały czas jak się starałam znów o ciążę ale przeprowadziłam się 2,5 roku temu na Dolny Śląsk i tu mi polecono tego do którego obecnie chodzę i też jestem zadowolona. Na początku jak byłam w ciąży byłam przerażona bo tam znałam swojego dobrego ginekologa w Lublinie a tu myślę na kogo ja trafię , a jak znów na jakiegoś słabego co jie będę zadowolona z opieki. Polecił mi mąż i inni z jego znajomych właśnie ordynatora każdy mówił że jest zadowolony ale trochę specyficzny😆

1 polubienie

Idź do apteki. Tam Panie na pewno poradzą coś dobrego bez recepty. Dodatkowo polecam płyn do higieny intymnej :slight_smile: Odkąd zaczęłam używać nie mam problemów z infekcjami w tej ciąży, a w poprzednich miałam co chwilę coś :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Z tą apteką to byłabym bardzo ostrożna. W mojej aptece panie nie są zbyt pomocne i nie raz wprowadziły mnie w błąd. Raz prosiłam o coś na ciemieniuche bez konieczności spłukiwania to pani wzięła płyn i zaczęła czytać, nawet do końca nie doczytała i mówi że jak jest że trzeba wyczesać to nie trzeba spłukiwać. Kupiłam i w domu doczytałam że trzeba zmyć po 30 minutach …

1 polubienie

No zalezy na jaka sie pania trafi :confused: ja akurat mam ciocie farmaceutke wiec zawsze dzwonie do niej o porade :wink:

1 polubienie

Ja ostatnio proszę chat gpt o pomoc. Wiadomo że czytam ulotkę itd ale jak synek miał zaostrzenie azs to pediatra mówiła żeby kupić jakiś emolirnt i podała kilka do wyboru, synek miał bardzo duże podrażnienie w jednym miejscu i dwa z polecanych przez pediatrę bardzo go szczypały. Chat gpt od razu polecił emolient na AZS i przy zaczerwienieniach i takim podrażnieniu (zaznaczyłam które synka szczypią) no i chat podołał.
No ale z chatem trzeba mega uważać bo jednak głupoty czasami pisze

1 polubienie

Dokładnie ja też raz byłam w aptece na zastrzał u palca dla półtorarocznej córki to Pani nie wiedziała od jakiego wieku maść ichtiolowa i pytała koleżankę.
A możesz polecia ten emolient, bo u nas podobna sytuacja?

Mediderm - nie dość że nie szczypie to widzę mega poprawę ze skórą i jeszcze wychodzi tanio w porównaniu do la roche i innych emolientow

Dobrze że przynajmniej zapytała a nie wprowadziła w błąd

1 polubienie