Dermatolodzy są najczęściej też wenerologami, więc mam nadzieję, że moja Pani dermatolog-wenerolog słusznie zrobiła
ten Cenkopil jest specjalnie delikatniejszy trochę
no jak na razie wydaje mi się, że obie konsultacje i u ginekologa i dermatologa mi pomogły ![]()
Z resztą czas pokaże ![]()
Super ,dobrze że już lepiej bo to straszna meczarnia jest dla kobiety , a obowiazki domowe same się nie zrobią chodzić trzeba a tu taki dyskomfort . Super że leki pomagają ![]()
Jam już przestaniesz stosować leki polecam odbudowe flory ja stosuję to
Miałam je w ciąży i naprawdę są fajne
Ja też to stosowałam przy antybiotykoterapii i potwierdzam że jest bardzo przydatne
No podobno najlepszy sposób to wietrzenie narodowe , ale ja jakoś nie potrafię i tylko piżamy a jeśli mam koszulę co się rzadko zdarza to muszę mieć jakieś pantalony .
O tak też używałam i się sprawdziły ![]()
Znam ten ból i nie raz miałam różne infekcję.
Jak wyjdziesz z infekcji moge Tobie polecic preparat dla kobiet z Healthlabs.care IntiMe. Od kiedy robilam sobie kuracje raz w roku(3 miesiace) infekcje odeszly w zapomnienie.
@MamaSloneczka super , że wspomniałaś o mężu bo mało kto myśli o mężczyźnie w tej sytuacji. A słusznie piszesz , oni też powinni o to zadbać
Super że jest już ci lepiej ![]()
![]()
Tak na szczęście u mnie ginekolog sam odrazu przypomina że leczyć mam się nie tylko ja ale i mąż.
Dobry ginekolog Ci się trafił , a wcale nie każdy taki jest .
Powiem ci że tak , jest naprawdę super , jest ordynatorem na ginekologi, ogólnie mam do niego zaufanie, prowadził moje dwie ciążę. Jak by mi się zdażyło jeszcze kiedyś być w ciąży choć nie planuje
to jak by jeszcze pracował napewno prowadził by moją kolejną ciążę ![]()
No ja bym wróciła do tego co ostatnio
pierwsza mnie zawiodła
Ja przerobiłam kilku ginekologów , jak mieszkałam w Lublinie to po drugim poronieniu jedna z pacjentek poleciła swojego ginekologa i wtedy do niego się zapisałam po wyjsciu ze szpitala i do jiego już chodziłam cały czas jak się starałam znów o ciążę ale przeprowadziłam się 2,5 roku temu na Dolny Śląsk i tu mi polecono tego do którego obecnie chodzę i też jestem zadowolona. Na początku jak byłam w ciąży byłam przerażona bo tam znałam swojego dobrego ginekologa w Lublinie a tu myślę na kogo ja trafię , a jak znów na jakiegoś słabego co jie będę zadowolona z opieki. Polecił mi mąż i inni z jego znajomych właśnie ordynatora każdy mówił że jest zadowolony ale trochę specyficzny😆
Idź do apteki. Tam Panie na pewno poradzą coś dobrego bez recepty. Dodatkowo polecam płyn do higieny intymnej
Odkąd zaczęłam używać nie mam problemów z infekcjami w tej ciąży, a w poprzednich miałam co chwilę coś ![]()
Z tą apteką to byłabym bardzo ostrożna. W mojej aptece panie nie są zbyt pomocne i nie raz wprowadziły mnie w błąd. Raz prosiłam o coś na ciemieniuche bez konieczności spłukiwania to pani wzięła płyn i zaczęła czytać, nawet do końca nie doczytała i mówi że jak jest że trzeba wyczesać to nie trzeba spłukiwać. Kupiłam i w domu doczytałam że trzeba zmyć po 30 minutach …
No zalezy na jaka sie pania trafi
ja akurat mam ciocie farmaceutke wiec zawsze dzwonie do niej o porade ![]()
Ja ostatnio proszę chat gpt o pomoc. Wiadomo że czytam ulotkę itd ale jak synek miał zaostrzenie azs to pediatra mówiła żeby kupić jakiś emolirnt i podała kilka do wyboru, synek miał bardzo duże podrażnienie w jednym miejscu i dwa z polecanych przez pediatrę bardzo go szczypały. Chat gpt od razu polecił emolient na AZS i przy zaczerwienieniach i takim podrażnieniu (zaznaczyłam które synka szczypią) no i chat podołał.
No ale z chatem trzeba mega uważać bo jednak głupoty czasami pisze
Dokładnie ja też raz byłam w aptece na zastrzał u palca dla półtorarocznej córki to Pani nie wiedziała od jakiego wieku maść ichtiolowa i pytała koleżankę.
A możesz polecia ten emolient, bo u nas podobna sytuacja?
Mediderm - nie dość że nie szczypie to widzę mega poprawę ze skórą i jeszcze wychodzi tanio w porównaniu do la roche i innych emolientow
Dobrze że przynajmniej zapytała a nie wprowadziła w błąd