Drzemki kontaktowe - Wasze doświadczenie

Też słyszałam o tym i się tym nie przejmuje, wciąż jest zdrowsze niż czipsy i lody :joy:

1 polubienie

No dokładnie … też się nie przejmuje ale już o tym słyszałam

1 polubienie

A jak u Was alergia na jabłka sie objawia?

Mnie bardzo swędzi wszystko w jamie ustnej, a czasem do tego jeszcze oczy

O ogorkach i pomidorach slyszalam ale kiedys dietetyk powiedziala że to mit

Wrzuciłam to do czata GPT to pisze tak

„ Czasem można spotkać się z twierdzeniem, że ogórki zawierają enzym rozkładający witaminę C z pomidorów. W praktyce nie ma to istotnego znaczenia dla zdrowia przy normalnej diecie”

Także to chyba mit był.

1 polubienie

Pewnie tak. Ktoś kiedyś tak wymyślił i się powiela to a wcale tak nie jest

Tak samo slyszlam ze jajek sie nie je bo podwyższają cholesterol :laughing:

Też słyszałam o jajkach i pomidorach z ogórkami :smile: a że jajka to teraz w drugą stronę można jeść ile się chce. Mój brat codziennie na śniadanie je jajecznicę z 7 :see_no_evil: mi w ogóle średnio wchodzi sama

Z ilu ? Woow :wink: u mnie max 4 plus pomidorek szyneczka na maśle mniam :slight_smile:

Eee serio? Ja o jajkach nigdy nie słyszałam tego ale w ciąży lekarz mi mówił że mam dużo jeść

Omatko ja z mężem jem tortille z jajkami na nas dwóch 4 jajka :laughing: i on zje dwie a ja jedną
W ciąży jadłam jajka codziennie bo mają dużo składników odżywczych

A ja słyszałam że jajka zdrowe o trzeba jeść :joy::face_with_peeking_eye:

Takie bujdy czasem ludzie puszcza w świat , kiedyś masło było złe tylko margaryna a teraz jest odwrotnie :rofl:

O ja już zapomniałam ze jest margaryna dawno nie jadłam

1 polubienie

Ja to kocham jajka, mogłabym codziennie jeść. Ale mam wrażenie że małą potem boli brzuch to muszę uważać na ilość :see_no_evil:

W ciąży jak zjadłam jajko na śniadanie to nie miałam zgagi i tak mi się bardziej chciało niz gdybym zjadła jogurt z granola czy zwykłe kanapki

Kocham jajka na kanapce z majonezem albo na miękko z solą

1 polubienie

Ja teraz mam fazę na jajecznicę w tortilli :heart_eyes: tak chodziła za mną w ciąży kanapka z płynnym zoltkiem i awokado i jeszcze takiej nie zrobiłam :open_mouth::smiling_face_with_tear:

Ja już kilka razy i po benedyktyńsku:)

1 polubienie