Duża różnica wieku między dziećmi

U nas różnica będzie ok 2,5 roku 

aneczka a jednak gratuluje

Aneczka gratulacje! który to miesiąc. Udało się !!!

DoNiWe dziękuję. Aga dziękuję teraz mamy 15 tydzień 

ojoj jak słodko,takie wiadomości cieszą.....

Aneczka super , jeszcze raz gratulacje :) 

Ja mam nadzieję że kolejny rok przyniesie same dobre chwile :) 

DoNiWe o tak ;) 

Pati dziękuję ;) życzę żeby i wam się udało ;) 

Gratulacje:) 

U nas różnica 1,5 roku i powiem Wam, że jest ciężko, ale myślę, że jeszcze chwila, córka trochę podrośnie i może będą razem spędzać czas, a ja trochę odpocznę. Bynamniej mam nadzieję. Świadomie zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, wiec nie ma teraz co biadolić :D

To prawda, teraz trzeba zaakceptować rzeczywistość ;) 

Aga K pewnie,lepiej szukac plusów...

Aga dokładnie tak jak mówi DoNiWe lepiej szukać plusów. :) Później będziesz miała luźniej jak zaczną się razem bawic 

patrząc z perspektywy czasu, myślę, że może lepsza była by mniejsza różnica, patrząc na kwestie życiowe, nie było takiej opcji, jeśli miało by to być planowane. Teraz smiać mi się chcę z mojego męża, który ewidentnie odmłodniał mentalnie, czekając na to drugie dziecko ;D i jest zaskoczony gdy mu przypominam ile lat niebawem kończy. Także są też plusy ;)

Zawsze należy szukać plusów i nie ma co martwić się na zapas bo i tak nie masz w obecnej sytuacji wpływu na to co będzie. Wszystko ma swoje plusy i jakieś minusy, więc warto szukać tych pozytywów i z pewnością wtedy wszystko się ułoży. Niepotrzebne zamartwianie się tylko doprowadzi do jeszcze jakiejś nerwowowści czy stresu a to nic dobrego nie wniesie. Także głowa do góry, uśmiech na twarzy i cieszyć się okresiem ciąży i macierzyństwa. 

Każda różnica jest dobra. Trzeba się cieszyć z tego co się ma. 

racja trzeba sie cieszyć z jakiejkolwiek różnicy bo niektórzy mają tylko jedno dziecko mimo chęci posiadania kolejnego 

ale bywa i tez w drugą stronę, dzieci kilkoro, a warunki żadne. Także myślę, że każdy powinien mieć swój "złoty środek" i cieszyć się z tego co się ma, umieć docenić i o to odpowiednio zadbać

Każda różnica jest piękna ważne żeby rodzice i mieli scalić dzieci a nie dzielili ich i porozniali. 

patt mazz pieknie to ujęłaś 

Mamy syna 13 letniego, 1,5rocznego i 2 miesięczną córkę. Duża równica wieku u nas baaardzo się sprawdza, bo syn chętnie bawi się z młodszym, dzięki czemu ja mogę np karmić małą czy ugotowć obiad. Pomiędzy średnim synem a córką jest zaledwie 15 miesięcy różnicy i gdybym mogła wybrać ponownie to wolałabym dużą różnicę wieku, dajemy radę z nimi, ale jest cieżko. Czasem chcą spać w tym samym momencie, albo córka chce jeść, a syn spać....wtedy przydałaby sie jeszcze jedna pra rąk. Także ja uważam, że jesteś w bardzo dobrej sytuacji :)