Duża różnica wieku między dziećmi

Ponieważ córka jest wcześniakiem to pobrałam sobie aplikację Na telefon, tam po wizytach w przychodni wprowadzam wagę i wzrost i prowadzę obserwacje czy nie spada z siatek centylowych, póki co jest ok, a w razie czego zawsze mogę dopytać pediatrę.

To jak nie daja się zważyć to jak określić dawkę leku np jak są one od wagi uzależnione 

Ja wchodzę z dzieckiem na wagę. W sensie najpierw sama, a potem z młodą na rękach. Jedyna metoda żeby zważyć ją :D 

To u mnie mąż tak robi. Waży się sam i z dzieckiem i mniej więcej wiemy ile waży.

I mój to spryciarz. Ostatnio to już miał fazę i sam stawał non stop na wagę i to tak na środek, ręce za plecy i się cieszył. Naśladował nas. 

Jednak na szczepieniu kilka miesięcy temu, to na wadze usiadł, a jak go stawiałam to tak nogi rozszerzał, że waga był pomiędzy. Pielęgniarki się śmiały, bo tak rozrabiał, a współpracy zero.

Oliwia to się sprawdza też u nas :) 

Oliwia też tak robiłam aż któregoś  razu sama zaczęła stawać na nią 

ja w koncu musze wage kupic  ha ha h po nie mam jeszcze

Mój syn też nie wejdzie sam na wagę i również wchodzę na wagę sama a później z nim inaczej nie ma szans . Ogólnie jest na takim etapie gdzie nie da się zmierzyć coś sobie zrobić czasami mnie to frustruje ale chyba takie etap . 

Mój syn to ma taki apetyt że on to co chwilę coś by jadł najchętniej wtedy daje mu jakieś zdrowe przekąski . Ma swoje ulubione rzeczy ale np nowości nie chce jeść itd

Pati najbardziej chyba nas denerwuje że dziecko nie chce współpracować u lekarza dać się zmierzyć czy zaważyć ;p przynajmniej ja tak mam. Tak samo jak w domu nie chce dać się obciąć paznokci muszę jak zaśnie 

DoNiWe polecam taka z analizatorem skladu ciała :D 

Ja też tak robiłam jak chciałam zważyć malutka a nie miała jeszcze na tyle kg żeby zwykła waga łazienkowa mogła ja zważyć. Teraz będziemy miały szczepienie i na pewno będzie wielki krzyk żeby pielęgniarka mogła ja zaważyć 

Mój uwielbia się ważyć. Wystarczy wyciągnąć wagę, on już na niej stoi i patrzy na cyferki :)

Każde dziecko ma swoje fanaberie niestety ;)

Figa też mam taką wagę hehe

moja waga ma już chyba z 10 lat, ostatnio mało z niej korzystam bo mam wrazenie że źle waży :D

Megg może czas nowa się zainteresować hehe chyba że nie chcesz już się ważyć ;p

Figa a gdzie kupiłas taką wage,konkretny sklep czy jakies allegro????a jak to mierzy wszystko z wagii???

DoNiWe mam dokładnie taka :

https://m.diamedica.pl/product-pol-1250-Waga-elektroniczna-HW-FIT003-z-Bluetooth-i-analiza-skladu-ciala.html

Moja tam mocno wypasiona nie jest ale dla mnie taka wystarcza

Aneczka wstrzymam sie jeszcze z zakupem, dam jej jeszcze szanse - może po świętach się naprawi :D