Duży przyrost masy ciała przy karmieniu piersią

ja już daję odplamiacz do pralki bo mi nie schodziły plamy ,ale ja też ręcznie zapieram mydełkiem, ale nie zawsze. Nie mam często na to czasu , a i tak zz czasem są takie plamy, że nie da się doprać, więc mam już wyrąbane czy będą plamy czy nie i tak teraz zwykle w domu siedzi 

ja też wlewam odplamiacz do pralki jak ubrania są mocno zabrudzone 

hehe ja zaplamione to casami tez ubieram zwłaszcza na sniadanie;) jak wiem ze najbardziej wybrudzi;) a potem to już na scierki ;) 

Mi u starszej córki zdążyło się wlac odplamiac do pralki ale właśnie nie raz znisscznhko wybarwilo punktowo inne ubrańka. Np 1 na całe pranie ale jednak

Aniss tez takie juz poplamione to na szmaty do piwnicy wynosze :D

czyli normalnie z całym praniem do pralki wlewacie odplamiacz i nie sie z innymi rzeczami nie dzieje? Super :D

Ja mam w pralce miejsce na płyn , proszek i właśnie ewentualnie coś drugiego i daje do tego jednego okienka płyn a do drugiego odplamiacz :) i jest w porządku :) nigdy nie próbowałam lać bezpośrednio do pralki nie wiem chyba bym się bała jednak :)

MamaLaury u nas jest tak samo 

Chyba w większości tak jest a to jak ktoś używa już danych specyfików do prania do kwestia indywidualna:) a używała któraś z was perełek do prania ? Polecacie ?

hehe no w sumie szkoda mi wyrzucać bo jak za małe a materiał dobry to jeszcze i okna tymi ubrankami przelece;D u mnie nic sie nie zmarnuje;D

A to okna lubię starymi pieluchami myć :D ubranka średnio się do tego nadają, zwłaszcza jak coś jest sztuczne. 

Ja zawsze takie bardzo stare ubranka czy pieluchy albo takie które się nie spierają daje chłopu do smarow i każdy jest zadowolony ja nie mam syfu a on ma do garażu :)

Ja tez Tak daje przynajmniej do czegoś się przydadzą 

Ewentualnie jak nie są bardzo zniszczone to to oddaje do pojemników z odzieżą używaną ;)

Widziałyście w ogóle,że dr. Beckerman wypuścić chusteczki piorące. Rozpuszczają się w wodzie i to zamiast proszku się daje alternatywa kapsuł do prania. Ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 

mazia nie wiedziałam,ciekawe czy dobre beda,czy skuteczne i czy nie będą podrażniać skóry...czy w ogóle dziecięce ubrania tez mozna prać

Aniss ja takie poplamione brzydkie ubrania daje mężowi do garażu,czy po prostu służą jako szmaty na podwórko,

MamaLaury ja akurat mam komu dać bo szkoda mi ładne ubrania dawać na wyrzucenie,wczesniej po starszej corce tez dawałam do pojemników bo nie miałam komu oddać...

z tymi ubrankami do garazu to fakt tez kilka takich miałam w samochodzie;) też dobra alternatywa;)

pieluchy są fajne dobrze zbierają ale póki co jeszcze z tetrowych korzystamy do tulenia;) wiec póki co sie przydaja;)

Ja daje ubranka dobre to po rodzinie 

Doniwe też nie wiem na familie są do testów choć ja już do tej marki się załapałam do testów to wątpie w moje szanse , ale zgłosiłam się 

Nie widziałam tych chusteczek ciekawe czy będą dostępne w sklepach typu Rossman żeby można było je kupić na miejscu , ja nie mam komu dać a też nie mam gdzie trzymać a jak mam sobie miejsce zajmować to bez sensu starałam się wystawić na olx czy vinted jak długo czas leżało to starałam się zutylizować dużo też ubrań oddałam na pomoc dziecia z Ukrainy :)

tez nie słyszałam o tych chusteczka a widziałam to na familie ale jakos mi sie zgłaszczac nie chciało bo ostatnio juz tyle zgłoszeń wysłałam ze czasami mi sie juz nie chce i odpuszczam. 

jesli chodzi o ubranka to ja nawet teraz córce bede zakładac takie co maja po 9 lat po najstarszej córce od mojej siostry, ale to jest 56-62 wiec nie sa zniszczone. jako 5 dziecko bedzie w tym chodziła ale dalej sa ok to szkoda oddawac czy wyrzucac