Dzieci za szybko rosną

Tak to racja szkoda że nie mamy tyle swoich z dzieciństwa filmików jak się zachowaliśmy teraz nasze dzieci mają już iści sporo :wink:

Dokładnie, szkoda że kiedyś tak mało się nagrywało.

Mało bo nie było wtedy takich telefonów , lub wcale nie było komórek

1 polubienie

Dokładnie, wtedy telefony były rzadkością i kontakt był znacznie trudniejszy.

Mam tak samo przy pierwszym dziecku czekało się na pierwszy ząbek ,kroczek itp .Teraz wiedząc jak czas ucieka bardzo mnie to przeraża chciałabym czas zatrzymać w miejscu ale niestety nie da się tego zrobić i to jest najgorsze .

Czas mija szybko, a my tylko możemy cieszyć się każdą chwilą :slight_smile:

Oj, zdecydowanie tak! Wielokrotnie łapała mnie nostalgia, że już tyle za nami, że już nigdy nie będzie taki malutki. Śmiałam się do narzeczonego, że szybko będziemy się starać o rodzeństwo, żeby przeżyć to jeszcze raz. Synek ma 4,5 miesiąca i w ostatnim czasie tak się bardzo rozwinął, ma tyle nowych umiejętności, że mam wrażenie, że każdy dzień przynosi coś nowego.

Chyba każda mama tak ma

To prawda, czas pędzi niesamowicie, każdy nowy krok maluszka to ogromna radość. :blush:

Tak to racja pojawiały się aparaty gdzie wywołanie było drogie , kamera to jena w rodzie i filmiki się niektóre zapodziały , i tak to zostało

Ooo taaak, komunijne zdjęcia mozna dzis oglądać hihihi :wink: i czerwone oczy :slight_smile:

Zdecydowanie czas przy dzieciach za szybko pędzi :frowning:

Ja tylko mam pragnienie , może tak nostalgicznie teraz zabrzmię i smutno ,żeby mnie kiedys dzieci pochowały w sędziwym wieku , a nie na odwrót , az ciężko mi to pisać powiem Wam :frowning:
Żeby zobaczyć jak dzieci dorastają , aby byc przy nich w ich ciężkich chwilach, to moje pragnienia , ABY BYĆ przy nich

To najgłębsza miłość i troska, jaka istnieje. I choć takie myśli są trudne, pokazują, jak bardzo nam zależy :slight_smile:

My ostatnio na rocznicę ślubu rodziców właśnie zgrywaliśmy film z ich ślubu z kasety na pendrive i oglądaliśmy. Fajna pamiątka no i fajnie zobaczyć różnice jakie filmy robią teraz, a jakie robili kiedyś

Oj tak wtedy te wspomnienia mają jeszcze większy urok :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

U nas wiele pamiątek utknęło w kasetach wideo

Też mnie czasem taka nostalgia dopada. Z jednej strony czeka się z niecierpliwością na ten pierwszy ząbek, pierwszy kroczek, pierwsze “mama”. Z drugiej strony czasem chciałoby się jeszcze potrzymać w ramionach takiego malutkiego noworodzia, chociaż był to niezwykle trudny czas.

1 polubienie

To prawda jak patrzę na swoich chłopaków to naprawdę nie wiem kiedy to minelo

Mam to samo. Żebym zbudowała taką relację z nimi, żeby mogli w każdej chwili zadzwonić, przyjechać i porozmawiać. A ja żebym po prostu mogła przy nich być.

Można przegrać kasetę video na inny nośnik. Są firmy które się tym zajmują