Tak tak, coś takiego planuje, ale nie wiem czy mogę do tego użyć zwykłych farb plakatowych
w sensie czy skora maluszka może mieć z takimi farbami marketowymi styczność ![]()
Oj to tego Ci nie powiem ;(
To ja gdzieś słyszałam że najlepszym rozwiązaniem przy takich maluchach jeżeli nie masz farb takich dedykowanych to jest zrobić swoje własne farby z jogurtu naturalnego
Ja bym użyła zwykłych farb ale w miarę szybko i potem od razu po prostu szybko umyła. Myślę że nic się nie stanie, na pewno my też mieliśmy styczność z takimi specyfikami bo nikt się tym nie przejmował ![]()
U mojego chrześniaka w żłobku odciskali rączki posmarowane pastą do zębów i ona później zasychała
ale w sumie dla maluszka to też nie wiem czy to by było bezpieczne dla tej skórki ![]()
Oooo pasta do zębów to też pomysł tylko one zazwyczaj są białe chyba albo niebieskie
Kiedyś robiłam świecznik diy z odciskaniem pasty do zębów na słoiku
i w sumie ładnie to wyszło
pozniej to bieleje , ale nic się nie osypywało
Ja używałam zwykłych , eeee przez 5 sekund nałożonej farby na stopki tyle co na odcisk na kartce chyba nie powinno nic dziecku być ![]()
Bo naprawdę wygląda to fajnie
lepiej wygląda niż brzmi kiedy się to tylko sobie wyobraża ![]()
![]()
jak widziałam to co chrześniak zrobił to nie wpadła bym na pomysł że to z pasty było, wyglądało jak z jakiejś jakby masy, czy takiej gęstej farbki, no naprawdę ciekawy efekt
dopiero siostra mówi, że to z pasty jest, to w szoku byłam
![]()
Takie proste a jednak efektowne ![]()
Bo zazwyczaj się nie docenia tych prostych rzeczy
Dzięki! Dziś właśnie to zamówiłam 🩵
Na dzień dziecka takie odciski robiliśmy córki to mimo że mało się jednak rusza (miała 2msc) to ciężko było odcisnąć
rączki jeszcze raczej w piąstki, stópki zabierała
ostatecznie się udało ale na odcisku stopy ma chyba tylko 3 palce ![]()
To i tak świetna pamiątka
tak planuje zrobić jak się urodzi żeby miał do pudełka wspomnień ![]()
Oooo mega fajnie takie coś wygląda
Też mamy odciśnięte na tych kalkach stópkę i rączkę jak Mały miał 3 miesiące, to urocza pamiątka ![]()
Widziałam u znajomej odbita raczke z pasty na ciemnej kartce.
ladnie to wyglądalo. Przynajmniej "na świeżo "
A później mu się to pokaże za kilka lat jaki był malusi ![]()
Taaak, jak już nawet po kilku miesiącach widać sporą różnicę to za kilka lat to już w ogóle ![]()
![]()