Dzień taty prezent

Tak tak, coś takiego planuje, ale nie wiem czy mogę do tego użyć zwykłych farb plakatowych :face_with_peeking_eye: w sensie czy skora maluszka może mieć z takimi farbami marketowymi styczność :grinning:

Oj to tego Ci nie powiem ;(

To ja gdzieś słyszałam że najlepszym rozwiązaniem przy takich maluchach jeżeli nie masz farb takich dedykowanych to jest zrobić swoje własne farby z jogurtu naturalnego

Ja bym użyła zwykłych farb ale w miarę szybko i potem od razu po prostu szybko umyła. Myślę że nic się nie stanie, na pewno my też mieliśmy styczność z takimi specyfikami bo nikt się tym nie przejmował :see_no_evil:

U mojego chrześniaka w żłobku odciskali rączki posmarowane pastą do zębów i ona później zasychała :smiley: ale w sumie dla maluszka to też nie wiem czy to by było bezpieczne dla tej skórki :thinking:

Oooo pasta do zębów to też pomysł tylko one zazwyczaj są białe chyba albo niebieskie

Kiedyś robiłam świecznik diy z odciskaniem pasty do zębów na słoiku :joy: i w sumie ładnie to wyszło :face_holding_back_tears: pozniej to bieleje , ale nic się nie osypywało

Ja używałam zwykłych , eeee przez 5 sekund nałożonej farby na stopki tyle co na odcisk na kartce chyba nie powinno nic dziecku być :wink:

1 polubienie

Bo naprawdę wygląda to fajnie :grin: lepiej wygląda niż brzmi kiedy się to tylko sobie wyobraża :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:
jak widziałam to co chrześniak zrobił to nie wpadła bym na pomysł że to z pasty było, wyglądało jak z jakiejś jakby masy, czy takiej gęstej farbki, no naprawdę ciekawy efekt :star_struck: dopiero siostra mówi, że to z pasty jest, to w szoku byłam :stuck_out_tongue_winking_eye: :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Takie proste a jednak efektowne :heart_eyes:

Bo zazwyczaj się nie docenia tych prostych rzeczy

2 polubienia

Ja kupowałam https://allegro.pl/oferta/niebrudzacy-odcisk-raczki-stopki-dziecka-pamiatka-niebieski-18076768915?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=b2365ce9-85d6-43a9-aba5-0a5e07624919&utm_content=abe7385a0dc0#

2 polubienia

Dzięki! Dziś właśnie to zamówiłam 🩵

1 polubienie

Na dzień dziecka takie odciski robiliśmy córki to mimo że mało się jednak rusza (miała 2msc) to ciężko było odcisnąć :see_no_evil: rączki jeszcze raczej w piąstki, stópki zabierała :face_with_hand_over_mouth: ostatecznie się udało ale na odcisku stopy ma chyba tylko 3 palce :joy:

To i tak świetna pamiątka :heart_eyes: tak planuje zrobić jak się urodzi żeby miał do pudełka wspomnień :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Oooo mega fajnie takie coś wygląda

Też mamy odciśnięte na tych kalkach stópkę i rączkę jak Mały miał 3 miesiące, to urocza pamiątka :smiling_face_with_three_hearts:

Widziałam u znajomej odbita raczke z pasty na ciemnej kartce.:slight_smile: ladnie to wyglądalo. Przynajmniej "na świeżo "

1 polubienie

A później mu się to pokaże za kilka lat jaki był malusi :face_holding_back_tears:

Taaak, jak już nawet po kilku miesiącach widać sporą różnicę to za kilka lat to już w ogóle :face_holding_back_tears::heart_eyes:

1 polubienie