@karolina27034 od początku ciąży tak jem . Makarony też pełnoziarniste .![]()
Masło też kiedyś jadłam takie ale później jak się jadło ze sklepu to tamto nie smakowało . I nawet ten zapach mi przeszkadzał . ![]()
@Paulina.K to u mnie teraz odwrotnie jest , cały czas jestem głodna . Ciągle coś jem . No efekt widzę bo waga rośnie . Ale w twoim przypadku też kiedyś tak miałam jak mało jadłam to później nawet nie czułam właśnie głodu , i wtedy mega schudłam . A to nawet tak nie specjalnie robiłam , po prostu jeść mi się nie chciało . ![]()
Też słyszałam że są dużo zdrowsze ale też te ciemne pieczywo jest dużo cięższe. Moja mama jak miała z jelitami i wyszła ze szpitala to dostała rozpiskę diety i nie pozwolili jej jeść właśnie ciemniego pieczywa bo cięższe w trawieniu jest
My jemy pszenno-żytnie ale dla synka to nawet sam pszenny czasem kupuje
@MamaSloneczka slodki jak to owoc ale zdrowy na pewno jest. Ja wczoraj jadłam winogrona i brzoskwinie. Kupilam tez na promocji śliwki ![]()
Winogrono to dopiero bomba cukrowa ![]()
![]()
W ciąży ich nie jadłam wcale przez wzgląd na cukrzyce ciazową
a też jakoś szczególnie za nimi nie przepadam a moj to kupuje non stop i wcina.
Ja też jakoś specjalnie nie. Ale mama mi dała to zjadłam i były mega słodkie. Ja
Jak już kupuje winogrono to tylko bezpestkowe
Ja teraz też nie spoecjalnie może też przez upały nie uczyłam tak głodu
Ja też! Uważam że winogrona z pestkami powinny być zabronione ![]()
A małemu jak daje to obieram ze skórki i wyciągam pestki ![]()
Bez skórki?
Eeee moja ja już wszystko je
a jak coś nie pasuje to żuje i oddaje mi ![]()
![]()
![]()
No to ja się winogron boję dawać ze skórką, tak samo jak pomidora. Mój też jak czegoś nie chce to wypluwa ![]()
Kuzynka swojej 10 msc obierała borówki bo też się boi że stanie jej na żołądku
Ja ci powiem tak z pomidorem się poniekąd nie dziwię swojej nadal obieram ze skórki, Ale ja pamiętam jak starsza miała półtora roku i się tak zachłysnęła pomidorem i właśnie jej stanęła skórka a później tak wymiotowała, że oj mam piptolca na tym punkcie
Jeju ja się nie dziwię , do dziś boję się synowi podawać ![]()
Też myślę że dobrze dziecia zdejmować skórkę niż zeby pozniej bolał i wymioty ![]()
Nooo właśnie z tego powodu obieram. Moja mam kiedyś w szpitalu pracowała i mówiła że tyle było przypadków że skóra przykleiła się do żołądka maluszka i miały wymioty że za każdym razem mi o tym przypomina i jeszcze obieram bo po co mi dodatkowe atrakcje
Jeszcze ja wtedy byłam z małą gdzieś w trasie to już w ogóle była super przyjemność
O tak ! Nie cierpię tego
To tak jak winogrona strach dać
Chyba ogólnie każdego owocka czy warzywa ze skórką takiemu maluszkowi ![]()
Ja na pewno będę się tym stresować
Ja wszystko obieram jak daję maluchowi. Jedynie borówek nie obierałam