Ja też ![]()
teraz mysle pomrozic dynie cukinie kalafior to co rośnie u babci żeby mieć podstawy do rozszerzania diety
Zamroź zamroź bo twój synek będzie miał RD w zimie więc będzie jak znalazł
A powiedz miii bo myślałam to ugotować na parze i. Zbledndowac i w kostki po lodach czy lepiej surowe kawałki ?
Ja kalafiora blanszowalam. Dynie możesz śmiało ugotować i zamrozić gotowana. Cukini nigdy nie mroziłam ale też można ugotować i zamrozić b i potem do zupy możesz użyć
U mnie też rd w zimę ale nie Mam aż tyle produktów swojskich. Na razie zamroziłam truskawki i borówki
Też mam to zamrożone , tylko truskawki podobno bardzo uczulają
Jak zamrozisz w całości to zblendowac zawsze możesz, w drugą stronę nie ![]()
Ale warzywa nawet po zamrożeniu nie zblendowane mają już tą konsystencję miękką i ciapowata. Ja mroziłam w kostkach dynie i taka była rozciapciana więc wg warto zblendowac zwłaszcza ze dziecku o tak będzie się robiło zupki zblendowane
Ale dynie juz taka ugotować i zrobić pure ?
Ja gotowałam kawałek dyni zamrożonej i dopiero ciapałam dla małej
No ja pokroiłam dynie w kawałkach i tak mroziłam ale jak rozmrażałam to i tak była taka rozciągana ze względu na mrożenie więc wydaje mi się że spokojnie można blendowac i dopiero zamrażać. To jest miękkie warzywo więc po zamrożeniu ta
Konsystencja jest jeszcze bardziej miękka
Za 5 msc wam powiem jak tam idzie rozszerzanie diety ![]()
![]()
![]()
To słyszałam ale wiadomo że od razu nie podam
Tylko za jakiś czas a przynajmniej będę wiedziała że nie pryskane ![]()
No tak ! Takie swoje to najlepsze
dlatego warzywka z dzialczyska będę mrozić
Ja niestety warzyw nie mam
Nawet myślę że takie z warzywniaka też będą lepsze niż np w zimie żeby kupić
Ja podawałam synkowi truskawki i nie chciał. Czasem jest tak, że dziecko czegoś nie chce. Moja teściowa przywozi mi pomidorki z działki i mały nie
bardzo chce jeść. Raz tylko zjadł plasterek malinowego. A są takie słodkie i pyszne.
Słuchaj jednego dnia Nie chcę za 3 dni potrafi tymi samymi rzeczami zajadać się że aż uszy trzęsą
No właśnie to jest ciekawe, że dzieciom się tak szybko smaki zmieniają
U nas te pierwsze próby póki co to jest szał że aż sama próbuje moją rękę z łyżeczką sobie do buzi wkładać. Niezależnie co tam jest ![]()
Dziewczyny a owoce już od razu można surowe czy jednak zagotować?