Tez go uzywalam jako pierwszego i ma początku denerwowało mnie ze jest taki rzadki. Ale to jestvsuoer wystarczyła kopla i sie super pieni. Jestesmy kp+kpi +mm wiec mycia jest dużo i butelki i laktatory
ostatnio sie skończył i kupiłam inny a on jest gęsty i mimo płukania i sterylizacji nadal czuje zapach płynu. Juz zamówiłam nowa butle i dwa zapasy po 500 ml. A ten uzyje do naczyń bo strasznie mnie to irytuje ze rzeczy bardo pachną i jest za gęsty ![]()
Hap win jest świetny! Mamy ten do fug i do plastikowych ram okiennych, ostatnio czyściliśmy mieszkanie na wynajem i tam te plastiki w oknie były aż żółte, po tym płynie wsyztsko zeszło przepięknie
ale trzeba uważać bo to dość mocne środki ![]()
A czy na drewniane meble są bezpieczne? U mnie w kuchni na górze szafek osadza się tlusty osad jak to myje to tak się rozmazuje:see_no_evil: z całe opakowanie gąbek zużywam wtedy.![]()
Patrycja na taki osad to idealne bylyby te rękawice z Raypath.
Ja drewniane meble w kuchni lubię wyczyścić odluszczaczem Meglio.
Hmmm u mnie ten żółty np nie domywa od środka piekarnika i ręce rozkładam wiec szybko tam coś wkładam i wyjmuje tak zeby nie widzieć tych zacieków ![]()
Piekarnik myje ta różowa pasta z Action. Ostatnio kupiłam w sprayu z tej serii i też fajnie myje np płytę
Ja kiedyś próbowalam i.jakoś nie poszlo. I tak u mnie leży.
A macie coś sprawdzonego do czyszczenia okapu?
@Patrycjaw25 @Kalusia161 polecam ten płyn na wszelkie tłuste zabrudzenia. Jedyny jaki mi domył fronty nad kuchenką z tłustych kropek, a fronty mam takie jakby satynowe/matowe i testowałam naprawdę bardzo dużo płynów ![]()
Ja filtr myję w zmywarce ![]()
@Wesola95 sam filtr też mylam w zmywarce
qle na obudowie tluste plamy ktore nie chcą zejść. Nowa kuchnia się tworzy (mąż sam powoli dziala) ale to pewnie potrwa parę miesiecy wiec w obecnej muszę funkcjonwac. A juz mnie te okap wkurza.
@Mamusia22 dzięki. Zapisuje sobie
Mi przy okapie i kuchence i ogólnie wszelkich tłustych zanieczyszczeniach sprawdza mi się żółty Megilo o którym wspominała @daga1271
Dzięki muszę w takim razie wypróbować go
bo ten tłusty nalot na meblach mnie strasznie denerwuje i wolę tam nie zaglądać i udać że go tam nie ma ![]()
![]()
Ja mam takie ulozenie kuchni ze akurat światło dzienne idealnie pada na te najbrudniejsze szafki i widać to za każdym razem wkraczając do kuchni
więc naprawdę szczerą polecajka, długo się naszukałam płynu idealnego!
meglio się do niego chowa
U mnie na szczęście tego nie widać chyba że tam zajrze
ale na szafkach stoją jakieś naczynia które jak zdejmę to są tak obtłuszczone tym osadem tak samo jak i szafki .
Ja też właśnie czyściłam kuchnie teraz tym żółtym meglio i super się sprawdził. Akurat mamy jeszcze kuchnię używaną, więc jak ja dostałam, to były na niej ślady po poprzednich właścicielach, a teraz nie ma żadnych śladów tłuszczu ![]()
Ooo kurcze, skoro mówisz że megilo się przy tym chowa to chyba muszę wypróbować! To już w ogóle musi być turbo dobre ![]()
@Mamusia22 a masz fronty akrylowe czy lakierowane ? Kurczę ja mam ciemne fronty i czyszczenie ich to koszmar, obecnie czyszczę je wodą + płyn do mycia naczyń bo boję się używać mocniejszej chemii. Stolarz mówił żeby nie stosować niczego mocnego, ale w poprzednim mieszkaniu miałam fronty lakierowane i stosowałam Biedronkowy płyn odtłuszczający (dawał radę z frontami lakierowymi) ale na akrylowe trochę się boję zastosować cos mocniejszego
Wiesz co ja mam bieda wersję bo jak kilka lat temu z mężem się urządzaliśmy jako 20-latkowie to kupiliśmy kuchnię na wymiar w Black Red White i to chyba są najzwyklejsze fronty laminowane. Nie wiem nawet czym się różnią akrylowe od lakierowanych więc nie pomogę ![]()
U mnie na czarnych i kaszmirowych matach to tylko te rękawice zdają egzamin, by bez nadrobienia się uzyskać efekt zadowalający.