Fotoksiążka polecajka

Ja jak coś wydarzało to od razu do kalendarza w telefonie wrzucałam bo potem się to zaciera

Ja pisze dla malej taki ala pamietnik . Opisuje w nim rozne historie i chcialabym dac jej go na 18 urodziny .
Najpierw myslalam, ze to bedzie finalna wersja, ale pozniej doszlam do wiosku , ze pozniej przepisze jeszcze raz i dokleje tam zdjecia , bilety z roznych wydarzen i tak dalej i tak dalej .

1 polubienie

Ooooo wow ale ekstra :heart::heart:

Zaczelam od historii jeszcze z czasow ciazy i teraz staram sie byc na biezaco chociaz nie zawsze mi sie udaje :joy: bo czasem tyle sie dzieje , ze nie wiem w co rece wlozyc , ale mysle , ze przy takim tempie to nie bedzie 1 pamietnik tylko conajmniej trylogia lub nawet saga :sweat_smile:

My tak z mężem chcieliśmy synkowi pisać maila z różnymi ciekawymi rzeczami bo mąż założył ale jakoś tak nam nie wyszło :face_with_peeking_eye:

To ja w telefonie mam osobny folder właśnie nadrukowanie zdjęcia do pamiętnika małej i jeszcze mam tu mini drukarkę to też jest oddzielny folder co będziemy na tych mini drukarkach drukować

To jak mowa o pamiętniku. Tak wygląda pamiętnik starszej plus minus to są różne historie i zdjęcia podkreślam ten mini zdjęcia z przedszkola z urodzin kolegów ważnych chwil itp.

Jak wspominałam jest tam dużo zdjęć

Tak on jest tak napchany, że z trudem się zamyka a jeszcze ma z 1/6 do wypełnienia

Ja boje sie myslec ile mam zdjec do wywolania , ale w ogole takaini drukarka to swietny pomysl . Jaka macie ? I czy papier nie wychodzi drozej niz zdjecia . Bo tak sobie teraz pomyslalam , ze mozna zrobic kolaz z np 2 czy 4 zdjec , wywoslac i przeciąć wtedy zamiast 1 mam 2 lub 4 mniejsze

Ja mam epsona i drukuje zdjęcia i ma apke swoją dodatkowo gdzie można robić kolaże

A ile kosztuje papier ? Lub jakies wklady ? Bo teraz sprawdzalam , ze na colorland go 1 zdjecie standardowego rozmoaru kosztuje 23 grosze , wiex jak podzielimy je w kolazu na 2 to mamy okolo 12 groszy za 1 male zdjecie . Kiedys kupilam sobie cos ala instax tyle , ze z firmy polaroid i wklady kosztowaly zdecydowanie za duzo zeby sie tym “bawic” na codzien , oczywiscie byl to aparat natychmiastowy wiec jest szansa , ze do drukarki wyjdzie taniej :grin:

To ja ostatnio zaczęłam przeglądać foty bo robiłam porządek bo mi się miejsce na dysku kończy o właśnie zaczęłam wybierać do albumu i kurczę problem w tym że tyle mi się podoba i tyle
Jest takich pięknych fotek że nie mogę się zdecydować a znowu wydruk dużej ilości nie wchodzi w grę bo niestety nie mam miejsca gdzie to trzymać. Przynajmniej narazie

Ja mam taką drukareczkę

https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mini-drukarka-do-zdjec-do-telefonu-zink-18151404774

O kurcze to papier wychodzi drogo , chyba sprobuje jednak te kolaze zrobic i poprzecinac na male zdjecia, bo jak 1 pelnowymiarowe zdjecie wychodzi po 23 grosze to 20 takich zdjec 4,6 zl czyli jak je poprsecinam to mam 80 malych zdjec za 4,6
Chociaz niepowiem , bo bardzo mnie kreca takie gadżety i np dla dzieci zeby wydrukowac zdjecie ma szybko to napewno bardzo ekscytujące

1 polubienie

@MamaMalychStopek jeny jaki dobry i prosty pomysl, że nie pomyslam o tym a telefon przeciaz ciągle sie nosi
@asiam1 super pomysl, ja bym jednak nie wytrwała w regularnoaci zapisywania, takze oby ci się udało

Ja tez sie o to balam , ale w sumie to jesy o tyle fajne , ze moge sobie opisywac co i kiedy chce i mam ochote . Na poczatku bardzo chciałam taka gotowa ksiazke “twoja historia kochanie” ale tam bylo dosc malo miejsca na pisanie i byly “konkretne rzeczy” a ja staram sie skupiac na takich zabawnych , ciekawych a nie takich codziennych, bo bym naprawde sage napisala :sweat_smile:

Dlatego ja zamawiałam z temu bo naprawdę były wtedy super ceny.

A teraz to glupie cło :frowning: szkoda , ze to wprowadzili , jeszvze ok jakby bylo 3 euro od calego zamowienia , ale kurna od produktu to zdecydowanie za duzo :roll_eyes:

1 polubienie

Oo ja kupowałam na Sinsay na promocji za grosze :grinning: @asiam1 i jeszcze jestem w szoku , że zwroty są płatne 19 zl :flushed:

No prosty sposób.

@AnetteSo ale zgrabna. Ale dużo zdjęć na nim drukujesz? I jak z jakością? A nie ta jej wychodzi drukować czy wypływac jednak w punkcie?

Nawet nie pamiętam bo zamawiałam na allegro ale też zależy jaką kupisz drukarkę bo różne są ceny tuszu
. Ja kiedyś wpisałam w chat got model drukarki i nie pamiętam ile wyszło ale tyle że stwierdziłam że drukuje w domu

Od czasów gdy wprowadzili to clo to nie robilam jeszcze zakowienja i to mega nie fajne jak neszcze za zwrot trzeba placic . Zdazylo mi sje , ze musialam zwrocic towar przez brak zgodnosci z opisem . W ogole oni wtedy wyslali dramat :see_no_evil: moja mama uparla sie zebym zamowila jej zaslony , jq odrwazu mowilam , ze przyjdzie bubel i miaam racje . Kolory na zaslonach byly inne i byly wykonane z tandetnego materiału z innym wzorem , oczywiscie zrobilam zwrot , ale jakby tk bylo teraz jeszcze bym mialq płacić 19 zl to bym sie wsciekla