Gdzie warto rodzić - polecenia szpital / porodówka / położna

W moim miescie mozna się umowic do szpitali na zwiedzanie porodowki i polozniczego. Pielegniarki wtedy oprowadzaja, opowiadaja co i jak, mozna tez pytac o wszystko. Na FB jest tez grupa gdzie rodzic, moze znajdziesz cos podobnego u siebie.

U nas też mają dni otwarte co jakiś czas i można też się na coś takiego wybrać

Mi takie dni otwarte dużo dały :slight_smile: strasznie się stresowałam ale jak zobaczyłam co i jak to aż chcę już tak rodzić :rofl:

Ja chciałam skorzystać to zawsze były w tym dniu co mąż miał akurat sobotę pracującą i nie miałam z kim starszej zostawić

Ja jestem z Trójmiasta i miałam sporo szpitali dookoła żeby wybrać ale zależało mi na konkretnym ze względu na chorobę krwi - to było moje główne kryterium wyboru :smiling_face:
Gdyby nie to, na pewno kierowała bym się jedzeniem i położnymi. Oczywiście opieka neonatologiczna i stopień referencyjności są również bardzo ważne, ale skoro pozwalasz sobie na szukanie i decydowanie to zakładam że ciąża przebiega Ci na tyle bezproblemowo, że nie musi być to główne kryterium :wink:

Zazdroszczę że się udało! Ja chciałam pójść obejrzeć trakt porodowy w szpitalu, bo podobno było można, ale jak zadzwoniłam zapytać o to, to pani powiedziała że w sumie to nie ma takiej opcji bo zawsze wszystko zajęte :joy:

@BeataSt a u ciebie nie organizują szpitale dni otwartych? U nas też się fajnie złożyło bo to była sobota i tylko jedna pani rodziła a druga już x dzieciątkiem była na drugiej sali więc mogliby dużo obejrzeć :face_holding_back_tears:

Albo nie, albo nie znalazłam takiej informacji

Ojej to lipa , mi to dało duży komfort psychiczny :pensive::pensive:

A szpital nie ma jakichś mediów społecznościowych często tam zamieszczają te informacje albo kontaktować się właśnie najlepiej przez media społecznościowe teraz prawie każdy szpital je ma

byłam umówiona na Żwirki w Warszawie i mi odwołali :frowning: a myślę o tym szpitalu tez intensywnie

Mają filmiki i masę informacji na swojej stronie internetowej

1 polubienie

Może akurat takie dni. Szkoda, że nie kazali numeru zostawić, żeby zadzwonić jak bd luźniej :slight_smile:

Bo nie bywa luźniej :sweat_smile: pani od razu przez telefon mówiła że nie praktykują już takiego pokazywania traktu w ogóle

Okkurcze to dziwne, teraz jak się zamykają porodówki to szpitale bardzo chcą zachęcać do porodu wlansie u nich, w okolicy masz tylko ten szpital ?

Wiesz co bo to też zależy od miejsca są miejsca tak popularne że nie mają po prostu kiedy.

To też prawda :)) ja się cieszę ze u nas były bo dzięki temu wiem co i jak :face_holding_back_tears: i szkoda że inni nie mają takiego samego

No u nas dwie porodówki w mieście ale to duże miasto i przemiał rodzących ogromny :rofl:

A z ciekawości pytam , mówisz o uck w Gdańsku ? Bo pisałaś, że jesteś z Trójmiasta .

Swoją drogą , ciekawe jak to można ,schudnąć”” w ciąży :rofl::see_no_evil::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: to fajnie że dajesz radę chodzić mnie za bardzo bolało w spojeniu i nie mogłam za dużo chodzić