Gdzie warto rodzić - polecenia szpital / porodówka / położna

A tam bedziesz rodziła gdzie leżałaś :blush: ???

nieee, ja pojechałam tylko na ktg w nocy i nie myslalalm że wgl będą mnie zatrzymywać :see_no_evil: na wypisie dostałam opierdziel, że powinnam jechać do Warszawy w 35tc jak miałam symptomy porodu :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Najważniejsze że już w domu. I dobrze że podjęłaś decyzję by zostać

Dobrze że już w domku 🩷🩷🩷

Tak piękna pamiątka , 🩷

No to rzeczywiście, musisz teraz bardziej o siebie zadbać, więcej odpoczywać żeby dotrwać do terminu :heart_eyes:

taaak, miałam bardzo intensywny weekend i myślę że to na to wpłynęło :weary: najpierw pojechałam do koleżanki do Warszawy i zrobiłyśmy 10km spaceru, potem całą sobotę biegałam i załatwiałam sprawy, a na koniec komunia w niedzielę i to mnie dobiło

Ooo to faktycznie mega intensywnie jak na końcówkę ciąży. Jednak odpoczynek w ciąży to podstawa

Jestem w 32 tygodniu i wczoraj wieczorem miałam takie lekkie pobolewania brzucha , ale ustąpiło po kilku minutach i to pierwszy raz kiedy czułam jakiś ból .
Jak wyglądają takie skurcze Braxtona hicksa ? Pamiętacie od którego tygodnia były u was ? I
Czy wgl były

Ja nie pomogę bo nie miałam żadnych skurczy przepowiadających . I tak naprawdę jak mi robili indukcję porodu to też nie poczułam żadnego skurczu . Więc nawet nie wiem jakie to uczucie.

1 polubienie

@karolina27034
Ja ze znajomą mamy takie same tygodnie 31/32 tydzień (2 dni różnicy) - i ona ma już skurcze Braxtona. Jej synek też bardzo aktywny w brzuchu jest. Jak zaczęła mi opisywać jakie odczucia w tych skurczach są, to wychodzi że też mam powolutku je.

I jakie to uczucie :face_with_peeking_eye: nie wiem czego się spodziewać czy jak zaboli bardziej to od razu do szpitala haha

Z tego co pamiętam to te skurcze Braxtona-Hicksa to zazwyczaj pojawiają się po 20. tygodniu ciąży i są odczuwane jako takie bezbolesne lub lekko bolesne twardnienie podbrzusza. I mijają po zmianie pozycji. Ja takie miałam właśnie.

2 polubienia

To totalnie za dużo jak na ten tydzień ciąży

@karolina27034 skurcze właśnie te przepowiadające mogą być już od 24 tygodnia ciąży więc spokojnie. U mnie pojawiały się kiedy przesadziłam. Czyli jak za dużo chodziłam za bardzo intensywnie spędzałam czas bo jeszcze chciałam “nadrobić” i poświęcić maksimum czasu dla starszej.
W moim przypadku to było twardnienie brzucha. Często przechodziły podczas próby relaksacji czyli wdechy wdechy posiedzenie po skończeniu na piłce

1 polubienie

Rozumiem, to rzeczywiście mogło to się przyczynić że coś zaczęło się dziać :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: bo jednak w tych ostatnich tygodniach to już nie ma co tak szaleć :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

1 polubienie

Ojej 10 km spacer to jednak za dużo , jak na końcówkę ciąży

A jak się dzisiaj czujesz, bo ostatnio cisza u Ciebie

@zewsidziewczyna a czujesz ból w pachwinach jak trochę dłużej pochodzisz ?

Ja codziennie staram się chodzić po te 6-10 tys kroków ale pachwiny bolą i kręgosłup

A lekarz dał ci zielone światło do długich spacerów? Nie masz przeciwwskazań?