A tam bedziesz rodziła gdzie leżałaś
???
nieee, ja pojechałam tylko na ktg w nocy i nie myslalalm że wgl będą mnie zatrzymywać
na wypisie dostałam opierdziel, że powinnam jechać do Warszawy w 35tc jak miałam symptomy porodu ![]()
![]()
![]()
Najważniejsze że już w domu. I dobrze że podjęłaś decyzję by zostać
Dobrze że już w domku 🩷🩷🩷
Tak piękna pamiątka , 🩷
No to rzeczywiście, musisz teraz bardziej o siebie zadbać, więcej odpoczywać żeby dotrwać do terminu ![]()
taaak, miałam bardzo intensywny weekend i myślę że to na to wpłynęło
najpierw pojechałam do koleżanki do Warszawy i zrobiłyśmy 10km spaceru, potem całą sobotę biegałam i załatwiałam sprawy, a na koniec komunia w niedzielę i to mnie dobiło
Ooo to faktycznie mega intensywnie jak na końcówkę ciąży. Jednak odpoczynek w ciąży to podstawa
Jestem w 32 tygodniu i wczoraj wieczorem miałam takie lekkie pobolewania brzucha , ale ustąpiło po kilku minutach i to pierwszy raz kiedy czułam jakiś ból .
Jak wyglądają takie skurcze Braxtona hicksa ? Pamiętacie od którego tygodnia były u was ? I
Czy wgl były
Ja nie pomogę bo nie miałam żadnych skurczy przepowiadających . I tak naprawdę jak mi robili indukcję porodu to też nie poczułam żadnego skurczu . Więc nawet nie wiem jakie to uczucie.
@karolina27034
Ja ze znajomą mamy takie same tygodnie 31/32 tydzień (2 dni różnicy) - i ona ma już skurcze Braxtona. Jej synek też bardzo aktywny w brzuchu jest. Jak zaczęła mi opisywać jakie odczucia w tych skurczach są, to wychodzi że też mam powolutku je.
I jakie to uczucie
nie wiem czego się spodziewać czy jak zaboli bardziej to od razu do szpitala haha
Z tego co pamiętam to te skurcze Braxtona-Hicksa to zazwyczaj pojawiają się po 20. tygodniu ciąży i są odczuwane jako takie bezbolesne lub lekko bolesne twardnienie podbrzusza. I mijają po zmianie pozycji. Ja takie miałam właśnie.
To totalnie za dużo jak na ten tydzień ciąży
@karolina27034 skurcze właśnie te przepowiadające mogą być już od 24 tygodnia ciąży więc spokojnie. U mnie pojawiały się kiedy przesadziłam. Czyli jak za dużo chodziłam za bardzo intensywnie spędzałam czas bo jeszcze chciałam “nadrobić” i poświęcić maksimum czasu dla starszej.
W moim przypadku to było twardnienie brzucha. Często przechodziły podczas próby relaksacji czyli wdechy wdechy posiedzenie po skończeniu na piłce
Rozumiem, to rzeczywiście mogło to się przyczynić że coś zaczęło się dziać
bo jednak w tych ostatnich tygodniach to już nie ma co tak szaleć ![]()
![]()
Ojej 10 km spacer to jednak za dużo , jak na końcówkę ciąży
A jak się dzisiaj czujesz, bo ostatnio cisza u Ciebie
@zewsidziewczyna a czujesz ból w pachwinach jak trochę dłużej pochodzisz ?
Ja codziennie staram się chodzić po te 6-10 tys kroków ale pachwiny bolą i kręgosłup
A lekarz dał ci zielone światło do długich spacerów? Nie masz przeciwwskazań?