Ale bez tego tpo to mają być same lakiery czy bazy też?
Ja się na tym tak nie znam, ale najlepiej sprawdzać skład
Chyba wszystko bo ten składnik tpo pomaga lepiej utwardzać.
Mi ostatnio na paznokciach pani powiedziała że właśnie widać było jakim firmom zalegały produkty z tpo bo nagle ogromne wyprzedaże były np. neonail, i że ona w ogóle nie rozumie tej nagonki bo tutaj zabronili ale w plombach jest dopuszczalne
i że już dawno firmy inaczej sobie radziły i ona może z zamkniętymi oczami powiedzieć które z ich produktów są z tpo bo głównie są to nie europejskie
A ja się zastanawiałam, dlaczego wszędzie mają takie promocje… przecież to już nie -powinno być dopuszczone do sprzedaży
Ja ostatnio byłam na paznokciach to babka mówiła, że dużo klientek właśnie odmówiło im malowanie paznokci i powiedziały te klientki, że już nigdy nie będą malować
Osobnym specjalnym pędzelkiem do żelu. Pedzelkiem do lakieru nie rozłożyło by żelu ponieważ jest za giętki . Na internecie lub w sklepach jest tego dużo do wybou ![]()
Ja tam się nie przejmuję tym tpo w lakierach zobaczcie ile szkodliwych substancji mamy w żywności i te produkty dalej są dopuszczane do sprzedaży…
Rolnicy często używają randapu do przyspieszenia zbiorów rzepaku ktory idzie na olej do smażenia… znam kilka osób które przyznało się że użyli żeby szybko sprzedać rzepak , randap jest zabroniony i rakotwórczy, rzepak sprzedali , a ludzie Smarzyli na tym oleju… za kasę wszystko pojdzie w dzisiejszych czasach… ile ludzi choruje przez szkodliwą żywność a lakierów się czepili🙈
Ależ zaciekawiła mnie ta opinia😁 no tak, jak koncern kosmetyczny ruszył z nagonką to teraz każdy mniejszy producent musi sie dostosować
Bardzo dobrze mówisz. Wiele produktów, właśnie spożywczych, wciąż ma niebezpieczne dla nas sklady. A mimo to czepili sie czegoś, co bezpośrednio nie trafia do organizmu. Cos sie większego pod tym kryje
Pewnie mają nowe produkty ktore chcą wbić na rynek ale przy tej konkurencji jest ciężko lub wiekszy zbyt miały tańsze lakiery niż te droższe a szczerzę powiem że jakościowo nawet te z biedronki są świetne jak dla mnie i niczym się nie różnią od innych droższych firm takich jak np. Indigo, opi , pegy sage itp.
O dokładnie tak jak potrzeba była wprowadzania tytanów, hybryd, akryli. Kiedyś każdy robił tipsy a później uznano że to szkodzi płytce bo plastik na nich jest i rozpuszczenie kleju acetonem źle wpływa.
Ja rowniez od kad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie maluje paznokci jakos nie czuje sie gorzej , troche odpoczna od tych lakierow paznokcie ![]()
To nisko ja placilam 110 i mi juz mowili ze malo place
No niestety po tych hybrydach paznokcie się niszczą i niestety nie da się tego przeskoczyć. Ja zawsze miałam twarde paznokcie więc jak przestałam robić i zobaczyłam jakie są to trochę się załamałam, ale w miarę szybko doszły do normy
Ja sobie na studiach zrywałam hybrydy z nerwów. Wtedy to dopiero miałam zniszczone ![]()
No właśnie niszczy złe zdjęcie hybrydy
Ooj znam to niestety… Później te paznokcie sa tak kruche…
ja tak samo robiłam może z 2 razy w ciąży i babcia mnie nakierowała że to nie jest za zdrowe a zresztą nie zależy mi tak na hybrydach jedynie była to wygoda bo się nie łamały ale jak dziewczyny pisały miałam z tym problem po ściągnięciu bo wcześniej były mocne i mogłam mieć swoje naturalne
Paznokcie rosnące w dół można ładnie zrobić, niezależnie od długości. Stylistka by ci je nadbudowała
Ja też lubię chodzić, chodzę regularnie, przez całą ciążę też chodziłam. Ploteczki, kawka, pośmiać się można, głowa trochę odpoczywa