Hybrydy bez tpo

@ziebika ja słyszałam o olejku rycynowym. Trzeba go wysmarować w paznokcie , gołe paznokcie bez lakieru , hybrydy itp :wink: najlepiej zrobić to na noc. Zaleca się żeby założyć bawełniane rękawiczki. Jednak moja koleżanka mówiła , że lepiej nie bo ręce mogą się pocić w rękawiczkach a to może doprowadzić do grzybicy. Także ja bym zastosowała sam olejek rycynowy . Na noc owszem bo wtedy masz pewność , że nie robisz niczego rękoma i lepiej się wchłania

1 polubienie

Jeśli jesteś pewna, że w twojej diecie wszystko gra i dostarczasz odpowiednie ilości biotyny, cynku, to stosowałabym różne olejk i oliwki do paznokci, które je nawilża i pomogą regenerować
Jak poleciła @MojeM1 moze się tu dobrze sprawdzić olejek rycynowy, fajnie nawilża, ale niestety jest dość mocno tłusty, więc może trochę plamić

1 polubienie

Tak właśnie z tym , że jest tłusty może być problem. Dlatego trzeba też dobrze wetrzeć

1 polubienie

Ja od kiedy zaszłam w ciążę to mam najlepsze paznokcie ever :smiley::see_no_evil:

Robisz paznokcie u kosmetyczki ?

Słyszałam, że bardzo fajnie na wzmocnienie działa manicure japoński :wink: wmasowując w płytkę pastę i się wzmacnia :smiley:

Właśnie też zaczęłam o tym dużo czytać , muszę zapytać kosmetyczki czy u nas go wykonują

A używałaś jakiejś odżywki? I czy przed ciążą robiłaś hybrydę ?

Możesz sobie sama taki zrobić kochana ja przez 4 lata pracowałam jako kosmetyczka , jestem po szkole kosmetycznej i powiem ci że to żadna trudność zrobić sobie manicure japoński . Na internecie kupujesz zestaw tam nawet masz instrukcje wykonania :blush: ja pracowałam na tym zestawie i polecam

2 x nie :grinning:
Hybrydę miałam robioną u kosmetyczki może ze dwa razy w życiu :face_with_peeking_eye:

Sa teraz inne hybrydy i zele. Chodzi o konkretny skladnik w produktach. Trzeba zapytac czy w salonie maja bezpieczny produkt zgodny z nowymi wytycznymi.

Pytanie jest o tipy na wzmocnienie paznokci :wink:

Ooo to może Ty mi coś polecisz na paznokcie po hybrydach ? Bo są strasznie kruche i cienkie

Ja ogólne używałam odżywki 8w1 Eweline ale przy bardzo cienkich nie polecam bo strasznie szczypią paznokcie ból straszny. Tej odzywki używaliśmy nawet w salonie bo jest bardzo skuteczna .
Najlepiej używaj odżywek w tym stylu co z eveline gdzie codziennie nakładasz po jednej warstwie lakieru żeby cienką płytkę trochę wzmocnić . Pij herbatkę z skrzypu polnego .

Właśnie jak ją zobaczyłam to pomyślałam auć :wink: kiedyś ją nałożyłam i była maskara …. Piekło i swędziało potwornie

Przy cienkiej zniszczonej mocno płytce nie polecam. Do łamliwych paznokci jak najbardziej wzmacnia skutecznie . Pamiętam jak nie mogłam zapuścić paznokci bo mi się strasznie rozdwajały po tej odżywce miałam twardą plytkę i przestały się rozdwajać.

A co myślisz o takiej z biotebal? Ale to bardziej jest wcierka jakby bo to smarujesz i znika

Tej z biotebal nigdy nie stosowałam ale myślę że może być skuteczna , ją trzeba stosować najlepiej wieczorami żeby produkt mógł swobodnie wchłonąć w płytkę paznokcia . Bo jest to tak jak mówisz tylko serum. Napewno nie powinno nic po nim piec lub szczypać , więc jest bezpieczny dla bardzo zniszczonej płytki.

1 polubienie