@ziebika ja słyszałam o olejku rycynowym. Trzeba go wysmarować w paznokcie , gołe paznokcie bez lakieru , hybrydy itp
najlepiej zrobić to na noc. Zaleca się żeby założyć bawełniane rękawiczki. Jednak moja koleżanka mówiła , że lepiej nie bo ręce mogą się pocić w rękawiczkach a to może doprowadzić do grzybicy. Także ja bym zastosowała sam olejek rycynowy . Na noc owszem bo wtedy masz pewność , że nie robisz niczego rękoma i lepiej się wchłania
Jeśli jesteś pewna, że w twojej diecie wszystko gra i dostarczasz odpowiednie ilości biotyny, cynku, to stosowałabym różne olejk i oliwki do paznokci, które je nawilża i pomogą regenerować
Jak poleciła @MojeM1 moze się tu dobrze sprawdzić olejek rycynowy, fajnie nawilża, ale niestety jest dość mocno tłusty, więc może trochę plamić
Tak właśnie z tym , że jest tłusty może być problem. Dlatego trzeba też dobrze wetrzeć
Ja od kiedy zaszłam w ciążę to mam najlepsze paznokcie ever ![]()
![]()
Robisz paznokcie u kosmetyczki ?
Słyszałam, że bardzo fajnie na wzmocnienie działa manicure japoński
wmasowując w płytkę pastę i się wzmacnia ![]()
Właśnie też zaczęłam o tym dużo czytać , muszę zapytać kosmetyczki czy u nas go wykonują
A używałaś jakiejś odżywki? I czy przed ciążą robiłaś hybrydę ?
Możesz sobie sama taki zrobić kochana ja przez 4 lata pracowałam jako kosmetyczka , jestem po szkole kosmetycznej i powiem ci że to żadna trudność zrobić sobie manicure japoński . Na internecie kupujesz zestaw tam nawet masz instrukcje wykonania
ja pracowałam na tym zestawie i polecam
2 x nie ![]()
Hybrydę miałam robioną u kosmetyczki może ze dwa razy w życiu ![]()
Sa teraz inne hybrydy i zele. Chodzi o konkretny skladnik w produktach. Trzeba zapytac czy w salonie maja bezpieczny produkt zgodny z nowymi wytycznymi.
Pytanie jest o tipy na wzmocnienie paznokci ![]()
Ooo to może Ty mi coś polecisz na paznokcie po hybrydach ? Bo są strasznie kruche i cienkie
Ja ogólne używałam odżywki 8w1 Eweline ale przy bardzo cienkich nie polecam bo strasznie szczypią paznokcie ból straszny. Tej odzywki używaliśmy nawet w salonie bo jest bardzo skuteczna .
Najlepiej używaj odżywek w tym stylu co z eveline gdzie codziennie nakładasz po jednej warstwie lakieru żeby cienką płytkę trochę wzmocnić . Pij herbatkę z skrzypu polnego .
Właśnie jak ją zobaczyłam to pomyślałam auć
kiedyś ją nałożyłam i była maskara …. Piekło i swędziało potwornie
Przy cienkiej zniszczonej mocno płytce nie polecam. Do łamliwych paznokci jak najbardziej wzmacnia skutecznie . Pamiętam jak nie mogłam zapuścić paznokci bo mi się strasznie rozdwajały po tej odżywce miałam twardą plytkę i przestały się rozdwajać.
A co myślisz o takiej z biotebal? Ale to bardziej jest wcierka jakby bo to smarujesz i znika
Tej z biotebal nigdy nie stosowałam ale myślę że może być skuteczna , ją trzeba stosować najlepiej wieczorami żeby produkt mógł swobodnie wchłonąć w płytkę paznokcia . Bo jest to tak jak mówisz tylko serum. Napewno nie powinno nic po nim piec lub szczypać , więc jest bezpieczny dla bardzo zniszczonej płytki.
Skrzypovita polecam. Raz ze włosy się wzmacniają to jeszcze paznokcie mi zawsze się łamały nawet nie było ich widać odkąd zaczęłam stosować polecam.
Poza tym bardzo pomogla siarka msm w proszku do rozpuszczania w wodzie i picia z wit c, po ok. miesiacu picia pierwszy raz w zyciu mialam tak mocne paznokcie, i pierwzzy raz sie nie lamaly.
Nauczylam sie robić równiez manicure hybrydowy, wzmacnia plytkę i sprawia, ze paznokcie tak mocno się nie łamią
Podstawą jest na pewno dobra baza do paznokci Bazy hybrydowe do paznokci – Smart Base | Sklep Eclair Nail I tutaj polecam szczegónlie te od Eclair. Są rewelacyjne.
Najlepsza będzie baza kauczukowa ponieważ jest elastyczna i przy wygięciu paznokcia nie złamie się odrazu paznokieć tylko go podtrzymuje , więc zmniejsza ryzyko zlamania i odpryskiwania lakieru od płytki.
Jaka jest najlepsza odżywka po hybrydzie jak się kruszą i łamią ? I najlepiej w kolorze jakimś , znasz się może?