A może poprostu brakuje ci witamin , cynku. Przy niedoborach witamin też paznokcie mogą być kruche i łamliwe. A myślałaś o wcieraniu kapsułki wit A+E?
W sumie teraz co chwilę robię wyniki i wszystko jest okej , ale w sumie może tak bardzo miałam zniszczone i ja bardzo długo też robiłam bez przerwy . A o tym wcieraniu nie pomyślałam , kiedyś tak robiłam i fajnie działało ![]()
Kiedyś jak chodziłam na studium kosmetyczne to nauczycielka nam poleciła tak robić, mówiła że nawet lepiej zadziała niż połykanie kapsułki A+E
Oo , to na prawdę dobrze wiedzieć dziękuję ![]()
Napewno szybciej zadziała bo jednak jak połykamy to nie wiemy jaka ilość się dostaję do organizmu, a jednak działając miejscowo wiecej coś się wchłonie.
Ja w ciąży zrobiłam 2 razy hybrydę - w ubiegłym tygodniu ściągnęłam. Po pierwsze, że właśnie różne są zdania nt substancji chemicznych itd, a po drugie nie umie wysiedzieć tam 2 godzinki
.
Ale po porodzie będę wracać ![]()
Ja mam jeszcze problem z obgryzywaniem skórek z boku paznokci… mam tak zniszczone ![]()
Mi lanolina pomaga. Jak nie robię hybryd to mam problem ze skórkami
To samo , jak były hybrydy były ładne palce , nie ma hybryd są całe obżarte
Ja ide po dlugiej przerwie na paznockie bo juz nie moge na nie patrzec😅
Ja z kolei nie lubię paznokci po hybrydach bo są miękkie i łamliwe. Swojego czasu sama robiła w domu teraz niemal czasu. Cieszę się jak uda mi się oborzadzic skórki i wyregulować paznokcie. Myślę by się przejść do kosmetyczki na paznokci ![]()
Znam to kiedyś inja obgryzałam ale na szczęście mi to przeszło ![]()
@Mamuska357 ja też sama sobie robię hybrydę, ja robię jak dzieci pójdą spać ![]()
Oooo podziwiam bo jak dziecko idzie spać to ja też by nadrabiać sen
Ja powiem szczerze raz na miesiąc mogę do 12 posiedzieć w nocy i robić pazurki . Lubię jak uda mi się zadbać o siebie chociaż raz ![]()
Oo to pierwsze słyszę że ktoś skórki obgryza ![]()
Ooo a tamto ci się w końcu zagoiło ? Idziesz do tej same co chodziłaś wtedy ? @Patrycjaw25 chciałabym żeby mi to też przeszło , bo to tak brzydko wygląda ![]()
@Mama.kacperka nigdy nie obgryzywałas? To zazdroszczę , mnie czasami aż piecze ale dalej skubie .
Nie ja nie , za dziecka kiedyś paznokcie ale
Już mi przeszło na szczęście ![]()
Mi się jeszcze czasami zdarzy , że paznokcie też obgryzę
ale to bardziej jak mi się coś ukruszy i wtedy skubie dużo przy palcach ![]()
albo jak się denerwuje ![]()
Jasna sprawa. Ja wczoraj zrobiłam sobie depilację nóg i bikini i się czuję jak nowonarodzona …. Tak niewiele a tak jakoś człowiekowi od razu lepiej ![]()
@Magdallenka0897 tez tak mam, też czasem skubie skórki …. Nie obgryzam paznokci ale skórki ![]()
![]()
A bo to zawsze coś odstaje i wtedy trzeba pociągnąć dalej ![]()
![]()