Zdarzało się że synek wcale nie odbijał nieraz pomagało delikatne poklepanie po plecach
Czasem dziecko nie odbije i nie ma co na siłę nosic bo to bez sensu bo są sytuacje że odbije a są sytuacje że nie odbije
MamaLaury ja własnie jestem na takim etapie i już czekam z utęsknieniem by w końcu iść na swoje, więc wiem co czujesz.
u nas też córka i synek nie zawsze odbijali
Ja bym mofla walić po pleckach a i tsk bu w 50% nie odbił
Grunt to pozytywne myślenie trzeba przetrwać najgorsze
U mnie po chwili noszenia córka najczęściej odbija. Trochę pukam ja w plecy. Pomaga też odkładanie i podnoszenie.
Pukanie też pomaga ale nie zawsze czasami dziecko wtedy uleje
u nas też córka ulewała przy takim odbiciu
No i właśnie to jest to dla jednego dziecka dobrze dla drugiego nie trzeba się dostosować do dziecka że wszystkim i znaleźć sposób na swoje
Dokładnie właśnie moj synek nie ulewal w i nie bekal a jak chciałam klepiąc wymusić to nie beknął ale ulał właśnie :)
U mnie zazwyczaj odbijała jak ją się ponosiło trochę:p
U nas nie zawsze się odbija po czym jest czkawka i ulewanie, a czasami jest to odbicie odrazu po jedzeniu. Nie wiem od czego to zależy bi zawsze po jedzeniu podnoszę małego do odbicia
Mojej córce nie zawsze się odbijało
u nas też nie zawsze, albo po długim czasie w końcu odbiła
Pierwsze 3 miesiące długo trzeba było nosić do odbicia, czasem nawet z 25 minut. A teraz od około miesiąca syn odbija przeważnie po 2-3 minutach max.
U nas zazwyczaj odbijała odrazu po podniesieniu do góry ale nie zawsze i dość często ma czkawkę praktycznie każdego dnia. Wiecie że jak dziecko jest większe to już nie odbija mu się tak.
To prawda, takie większe dzieci już nie odbijają tak jak maluszki. Ostatnio pytałam znajomej, to mówiła, że przestała dziecko do odbicia nosić około 6 miesiąca. A co do czkawki... Mój syn ma skończone 4 miesiące i już widzę, że nie ma tak często czkawki. Zdarza mu się raz na 3 dni, a wcześniej miał codziennie i to nawet po 2 razy.
u nas synek sada i sam odbija
mamawojtusia to super!