zwyczajnamama moja miała non stop czkawkę w brzuchu więc i po porodzie też się często pojawiała,
MamaEm u mnie synek czkwaka praktycznie non stop do roku czasu, trudno w ogóle było się jej pozbyć
Nasz miał czkawkę jak było mu zimno
czasami tak jest jak nałyka się powietrza
Mój pierwszy syn co jakiś czas miał czkawkę i za każdym razem odbijał. Drugi nie ma wcale czkawki ale ulewa lub odbija mu sie po prawie każdym jedzeniu.
Nasz często ulewal nawet jak odbijał
u mnie pamietam ze bez wzgledu czy odbiła czy nie to i tak ulała zarówno jedna jak i druga, czasami może to być zasługa słabo rozwinietego układu pokarmowego czasami refluksu a czasami alergi
U mnie córka bardzo rzadko ulewała ale nie zawsze podnosiłam do odbicia
Małe dziecko lepiej nosić żeby odbiło. Jak jest starsze to już różnie. Ja zauważyłam że teraz córki już nie muszę tak nosić. Też w sumie nie je tak łapczywie i jest starsza. Ulewac w sumie już przestała. A był moment że dość sporo ulewala.
Dużo może być przyczyn . Mój pierwszy syn miał alergie za to drugi refluks. Zawsze coś heh
to też ciężko miałaś
Synek czasami dostawał czkawki na koniec karmienia. I za każdym razem jak czknął to ulał. To dopiero było problematyczne. A z dwóch synów na trzech ulewali bardzo. Rożki, pieluchy tetrowe były cały czas w praniu, bo w ulańym mleku. Musiałam mieć kilka kompletów.
U nas oprócz uczelnia na taromentin było ok. Czasami reagowal skornie na jakieś alergeny ale nic nie zmieniałam i wkoncu i z tego wyrosl
u nas na szczescie nie ma ulewania, jest tylko rzyganie jak za dużo zje bo sie jej wydaje ze moze wiecej niz pomieści :D
U nas drugie dziecko zaczyna właśnie ulewac i mam nadzieję że to tylko chwilowe
Mój w ostatnich dniach też zaczął mocno ulewa i zastanawiam się od czego
Mój synek ulewał do ponad roku, później okazało się że to.refluks
Mój syn też ma refluks ale mimo to przez ostatnie 4 dni ulewa twarozkiem
Wydaje mi się, że też wymiotował. Od kiedy zaczął pić syrop na refluks to był spokój. Tzn ulewal ale rzadko.
U nas syropek na refluks nie pomagał nawet nie niwelował ulewania