Ile nosicie dziecko do odbicia? Za każdym razem odbija?

U nas też ten syrop nic kompletnie nie pomagał. Może dlatego że córcia nie chciała go pić tylko wypluwała.

U nas od czasu do czasu się ulewało, ale refluksu nie było

a jak sprawdzają czy jest refluks ?

Usg chyba? 

Poprzez obejrzenie gardła i podanie leku żeby spr czy po kilku dniach będzie poprawa

przyzstarszej córce robiliśmy usg, pamieam ze była malutka w sumie nic nie wyszło jeśli chdozi o reflux dopiero zmiana mleka na specjalistyczne przyniosło efekty a ulania okazały sie oznaką alergii

kolezanka tez miala dziecko z refluksem usg pomoglo i dobry lekarz...

Dokładnie bardzo dobry lekarz i przedewszystkim usg

To najważniejsze 

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ♥️

Ja mogłam synka trzymać do pół godziny w pionie i nic. A nieraz odbijał po godzinie albo później . Nie zawsze odbijał po karmieniu 

O to długo. U mnie pomagało odkładanie i podnoszenie dziecka i wtedy zaraz odbijało. I delikatne masowanie pleców.

ila u ns to samo, odkładanie i masowanie.

U nas wystarczyło podnieść i chwilę ponosić żeby odbiło się.

chociaż powiem wam, ze nie zawsze po odłożeniu mały odbijał. widocznie dobrze się zassał :)

U nas parę razy zdarzyło się ,że długo nosiłam żeby się odbiło. A tak zazwyczaj niemal od razu :) 

Ja nie zawsze nosiłam 

U nas do tej pory raz odbije raz nie i czasem uleje czego dawniej nie robik a teraz się  wywala na brzuch i uleje 

Mi położna powiedziała , ze po KP nie trzeba odbijać i nie odbijałam, syn tez nie ulewal. 

Ja też nie zawsze nosiłam do odbijania. Głównie kiedy syn był niespokojny