Też nie śpię. Nerwowa już jestem bo przecież ile można
Ja w ciąży pod koniec mnie muliło czasem spałam w dzień ale w 2 trymestrze to wcale. Ale jak wieczorem kładłam głowę do poduszki na noc już to odpływałam w kilka sekund
To niedobrze . A każdy pewnie mówi „wyśpij się na zapas „. Tylko niestety to się nie da .
Ja nie miałam zupełnie żadnej zmiany nastroju przed porodem ani objawów. Jedynie przeczucie że to niedługo i po prostu zaczęły mi się skurcze, już te prawdziwe. Nic innego wcześniej nie miałam ![]()
@Magda_krol ja miałam różnie ze snem ale najgorzej jak sobie w łóżku zaczęłam coś planować na kolejny dzień albo rozkminiać to nie było szans na zaśnięcie.
O a ja nie miałam takiego problemu w 3 trymestrze w chwilę mnei odcinało ![]()
Ja mam tak , że wieczorem przed snem planuję wszystko w głowie i rozmyślam , a później spać nie mogę .
Hhahaha też tak miałam . Mąż się śmiał że tylko przystawię głowę do poduszki i mnie nie ma
Mam identycznie
wtedy mój patent na sen to myślenie o białej kartce papieru ![]()
O tym bym nie pomyślała ![]()
![]()
Ja kiedyś myślałam o chusteczkach higienicznych, podobny poziom ![]()
@Redax33 mam tak samo i co najlepsze zawsze przed snem tak jest . A nieraz mam tak że np. Nie wiem czy drzwi zamknęłam albo coś nie zasnę dopóki nie sprawdzę bo się boje ![]()
Ale o takim patencie jak pisze @karolina27034 nie słyszałam.
Muszę wypróbować kiedyś
Najgorzej jak się przypomni niewyjęte pranie z pralki xd
O tak
miałam tak nie raz
Z drzwiami też tak mam . Ogólnie zawsze muszę mieć zamknięte , nie ma u mnie chwili żeby były otwarte . Mam taki strach od dziecka jak puszczali nam film w podstawówce żeby zamykać drzwi bo złodzieje wejdą . I zawsze jak mieszkałam z rodzicami to wieczorem sprawdzałam kilka razy i do dzisiaj tak mam . Przed snem potrafię kilka razy sprawdzić i nawet jak mąż powie , że sprawdzałam albo on sprawdzał to ja i tak muszę sama sprawdzić
.
Dla mnie jest najgorzej jak wstanę o 3-4 siku i nagle mój mózg dostanie paniki: a co, jeśli kiedyś będę mieć operację, ale się w trakcie obudzę i nie będę mogła się ruszyć i dać znać? Ja mam tak okrutną klaustrofobię, że bym tego nie przeżyła. Jak raz miałam paraliż senny to potem kilka nocy nie spałam ze strachu, że to się powtórzy ![]()
Jej bardzo Ci współczuję, bo wiem przez co przechodzisz. Ja tez mialam takie natretne mysli . Potrafilam w ogole w nocy nie spac , bo w mojej glowie toczylam takie scenariusze , ze mysle , ze smialo moglyby byc z tego dobre filmy … potrafilam tez cofac sie myslami do różnych sytuacji i analizowac czy na przyklad wszytsko co pwoiedzialam bylo wporzadku , czy nikogo nie urazilam , czy napewno kazdy mnie dobrze zrozumial i nie odebral czegos w zly sposob . Bylo to przed ciazą , pomogly tabletki na sen przy trudnosciach na tle nerwowym (nie wiem jak to dokładnie sie nazywa ) teraz juz na szczescie to ucichlo i mam pod tym wzgledem spokoj . Bylo to dlugo przed ciazą , nawet przed planowaniem . Do tej pory nie wrocilo i mam szczera nadzieję, ze juz tak zostanie
@Redax33 tak samo mam . Jeszcze jak mojego nie ma to muszę być pewna że są zamknięte , już się przyzwyczaiłam do takiego trybu a jak jest to pytał czy zamknął mówi że tak , to i tak karze mu sprawdzić czy napewno
chociaż teraz popularne są kamery , my akurat mamy jakoś bez nie czułabym się dobrze gdyby mi ktoś chodził ![]()
To ja tak miałam nim się dziecko urodziło …. Teraz jak zasnę to kaput nie ma mnie …… ostatnio to nawet rano się nie mogę się dobudzić. A potrafiłam wstać już zasypiając by sprawdzić czy drzwi zamknięte czy coś innego
W ogóle coś ostatnio młody niespokojnie śpi. Nie da się go do łóżeczka przenieść bo zaraz wrzask i tylko między nami …… i do 1 to się
Potrafi ze 2 razy obudzić …. Kurczę nie wiem czy to żłobek czy coś się dzieje rozwojowego
Może być jak piszesz. Wrócił do żłobka więc więcej emocji, do tego może smędracą go dziąsełka od 3 czy 4 ? U mojej młodej właśnie się przebiły dolne 4 i też budziła się w nocy a wczoraj spała do 10 .30 i trzeba było damę budzić bo przecież na rosół do babci trzeba było jechać wózkami
dziś też jeszcze śpi dalej ![]()