Infekcja pochwy w ciąży - swędzenie, zapalenie, pieczenie

Ja maniakalnie dbam o higienę osobistą również o higienę intymną.

ja tez dbalam o higiene a itak mialam uplawy

po raz kolejny porównam obie ciąze - wielka róznica w pierwszej co chwilę infekcja a teraz spokój

Ja nie lapalam infekcji miejsc intymnych.

a ja mam z tym problem ale lekarz przepisuje rozne specyfiki i jest coraz lepiej
:slight_smile:

u mnie póki co spokój :slight_smile:

Trzeba szczególnie dbać o higienę ale i to nie jest gwarancją sukcesu. Wszelkie objawy powinno się skonsultować z lekarzem.

lekarz co wizytę sprawdza i pyta czy wszystko ok, żadnych upławów, pieczenia, swędzenia, więc jest to ważne, więc gdy coś nam dolega to trzeba zgłaszać od razu

Jak mi coś dolegało, to lekarz szybciej to zauważył niż ja, także fajnie. się cieszę że przy każdej wizycie jest badanie ginekologiczne, ale nie zawsze wszyscy mają takie badania, najczęściej tylko usg

całe szczęście omija mnie puki co ta dolegliwość

bardzo dbałam o higienę miejsc intymnych by ustrzec się niepotrzebnych infekcji i nie chodziłam na basem bo tam zawsze łatwiej o infekcje

ja dbam o higienę miejsc intymnych a ostatnio mnie dopadła infekcja

ja raz mialam i dostalam globulki dopochwowe

ja miałam zapalenie pęcherza

ja nie miałam , dbam o higienę miejsc intymnych mam nadzieję że może mnie nie dopadnie żadna infekcja

miałam zapalanie, ale po antybiotyku zniknęło .

u nas też były i kilka razy przyjmowany był antybiotyk

u mnie na szczęście póki co bez infekcji

Ja miałam zapalenie - w sumie na własną prośbę - nie szalejcie dziewczyny z nagłą nadmierną higieną miejsc intymnych bo ja tak się myłam że pozbyłam się całej bariery ochronnej.

ja starałam się unikać miejsc gdzie mogę nabawić sie jakiś infekcji i na czas ciazy odpuściłam sobie basen choć wiem że czasem wpływa kojąco na kobiety