Infekcja pochwy w ciąży - swędzenie, zapalenie, pieczenie

Mnie o dziwo i puki co infekcje omijają chociaż przd ciąża zawsze coś się działo… Używam płynu do higieny intymnej Lactacyd o odpowiednim ph :slight_smile:

bardzo często miałam… mimo tego, że używałam płynów do higieny intymnej i szarego mydła… taka natura…bardzo często się podmywałam, zmieniałam wkładki

a ja jak do tej pory nic nie miałam. mam nadzieję,ze tak pozostanie

Mnie to dziadostwo dopadło pod koniec ciąży, ale czopki dopochwowe dały radę. Teraz jest już oki :slight_smile:

Przez całą ciążę dbałam o higienę miejsc intymnych także nie miała z nimi problemów.

Ja nie miałam infekcji.

ja mialam upławy ale nie odczuwalam ich

teraz w ciązy bardzo uważam na niejsca publiczne (toalety), baseny itp

Na szczęście mnie infekcje omineły Używam specjalnego płynu do higieny intymnej.nalezy bardzo uważać, by nie doszło do infekcji

tez unikalam toalet publicznych

najbardziej bałam się że dostanę infekcji jak byłam w szpitalu w 26tc, (kontrola cukrzycy) współtowarzyszki w sali nastraszyły mnie, że każda to ma jak pobędzie chwilę w szpitalu… a jednak nie, jak ktoś dba to udało mi się niezarazić

Ja w ciąży miałam tylko małe zapalenie pęcherza ale samo szybko przeszło

a ja niestety nie moge się obejśc bez toalet publicznych w urzędach i innych miejscach gdzie musze ząłatwić jaką sprawę dłuższą są dl amnie zbawieniem ale zawsze dbam o zasady higieny. Nigdy nei siadam na toalecie, wycieram się swoimi chusteczkami i zawsze dokładnie myję ręce. Na szczęście jeszcze żadna infekcja nie dopadła mnie w ciąży i oby tak pozostało aż do porodu.

też miałam zapalenie pęcherza;p ale to na poczatku

nie dopadły mnie żadne dolegliwości miejsc intymnych w czasie ciąży

Ja miałam lekkie zapalenie pęcherza w ciąży ale bardzo szybko przeszło

Ja równiez korzystam z publicznych toalet. Zwłaszcza w ciąży, kiedy chce nam sie do lazienki czesciej - nie da sie uniknąc takiej wizyty

gabki to najgorsze co może być, siedlisko bakterii dawno przestałam z nich korzystać.
Jakoś wyjątkowo, w tej ciąży ominęly mnie poważne infekcje.

Ja gąbki nie używam od wielu wielu lat ostatnio chyba używałam będąc w gimnazjum a mam teraz 23 lata wiele pare ładnych lat temu to było.

Ja zawsze korzystam z gąbki. Infekcji nie miałam nigdy.